Mithat Umutoğulları'ndan Hasan Basri Bostancı’ya sert yanıt!

Mithat Umutoğulları'ndan Hasan Basri Bostancı’ya sert yanıt!

Mithat Umutoğulları, Büyük İzmir'de yayınlanan 8.Gün programında hakkındaki usulsüzlük iddialarına karşılık Büyük İzmir ve Ege Postası’nı tehdit eden İzmir Otobüsçüler ve Umumi Servis Araçları Odası eski Başkanı Hasan Basri Bostancı’ya tepki gösterdi.

Gazeteci Mithat Umutoğulları, Büyük İzmir’de yayınlanan 8. Gün programında Refik Pak’la birlikte kent gündemine dair açıklamalarda bulundu. Umutoğulları, İzmir Otobüsçüler ve Umumi Servis Araçları Odası eski Başkanı Hasan Basti Bostancı’nın Büyük İzmir ve Ege Postası’nı tehdit etmesi, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin İzmir ziyaretinde yaşananlar, Karşıyaka Toplumsal Düşünce Günleri’nde salonun boş kalması ve CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç’un etkinliğe katılmamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Umutoğulları’nın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

“Bizim buradaki görevimiz kimseyi yargılamak değil. Geçen programda fotoğraflarla gösterdik durum içler acısı. Bu konu bize whatsapp ihbar hattımızdan geldi. Bu bilgiler, teyit ettirdiğimiz konular. Hem yeni, hem eski başkanın ekranlarımıza çıkabileceğini söylemiştik. Başkan ilk konuşmasında yayına katılmak istemediğini ifade etti, Yayına girmek üzereyken tekrar telefon açtı. Bu yayınların reyting yapmak amacıyla yapıldığını ifade etti. En son kapatırken de ‘Siz bu işi yapıyorsunuz ama bunun da bir bedeli var ‘ diye tehdit etti. Kabul edilebilir bir durum değil. Bu tepkilere bakılırsa aslında yaptığımız işin ne kadar doğru olduğu ortaya çıkıyor. Oysa ki sayın başkan 28 yıl bu odayı yönetmiş ve gelip bu iddialara tek tek cevap verebilirdi. Burada kimseyi korkutamaz ve bununla ilgili suç duyurusunda bulunacağız.

“SAVCILARI GÖREVE DAVET EDİYORUM”

Bizi tehdit etmek yerine önce bu yazılanlar doğruysa, bunların hesabını verecek. Siz seçimi kaybediyorsunuz, kaybettiğiniz seçimin arkasından bunları yapıyorsunuz. Siz orada çalışan bir işçinin çıkışını veriyorsunuz. Önce şunu soralım. Bu genel sekreter ne kadar mühim biri ki onu orada tutmayıp, hangi bilgilere sahip ki, onun çıkşını alıp kendi kooperatifinize alıyorsunuz. Siz yaptığınız görev ve kurumlar içerisinde şeffaf olmak zorundasınız. Dosyaları kapatıp, seçimi çok uzun zaman önce kaybetmenize rağmen devretmediğiniz hesaplar, vermediğiniz şifrelerle neyi kapatmaya çalışıyorsunuz? Ben buradan bütün savcılara sesleniyorum. Lütfen görevinizi yapın. Burada bir yolsuzluk, hırsızlık, haksızlık varsa bu haksızlığı çözmek burada savcıların görevi. Savcılar bütün usulsüzlükleri lütfen araştırsınlar.

tv35-yonetim-kurulu-baskani-mithat-umutogullari-mart-2009da-ege.jpg

“NEYİN BEDELİNİ ÖDEYECEĞİZ?”

Yaptığımız işin ne kadar önemli olduğunu, kamunun malına nasıl sahip çıktığımızı göstereceğiz. Bizi telefonla, tehditle ne başkan, ne de başkanın sülalesi, kimse susturamaz. Neyin bedelini ödeyeceğiz? Yapılan usulsüzlüklerin, hırsızlıkları dile getirdiğimiz için mi bedel ödeyeceğiz? Adam 28 yıl boyunca krallar gibi yönetmiş. Biri çıkıp da ‘ne yapıyorsun’ dememiş. Aldığı ceza Yargıtay’dan bir türlü gelmiyor. Sen bunu yaparsan elin kolun güçlü olup yasanın arkasında dolanırsan tabii telefon açıp seni tehdit eder.

“ERDEM MERT NEDEN SESSİZ?”

Yeni başkan Erdem Mert’in neden bu kadar sessiz kaldığına şaşırıyorum. Bu kadar olay olan konularda hala avukatıyla oraya buraya yazı yazıyor. Yazı yazmayacaksınız. ‘Eski başkan görevimi yapmamı engelliyor, İlgili yetkililerden bu suçun bir an önce önlemesini rica ediyorum. Ben minibüs esnafının sorunlarıyla ilgilenmek istiyorum ama eski başkan görevimi yerine getirmeme engel oluyor. İlgili kurumların devreye girmesini istiyorum’ diyecek.

“İNCE’YE YAPILAN ALGI HİKAYESİ”

Muharrem İnce İzmir’e her gelişinde coşkuyla karşılanıyor. Bu gelişinde 2018 Cumhurbaşkanlığı Seçim gecesi yaşananlar önüne geldi. Muharrem İnce 2018’de Cumhurbaşkanı adayı olduğunda CHP’de İnce’ye karşı bir tedirginlik yaşandı. CHP içerisindeki yöneticiler tedirgin oldu. İnce artık Kılıçdaroğlu'nun karşısında sağlam muhalefeti olan ve güçlü bir adaydı. O gece ortalıkta gözükmedi diye gelen eleştirilerin karşısında en son çıkıp açıklama yapmak zorunda kalmıştı. İnce ‘O gece ne yaşadığımızı herkes biliyor. Bütün CHP örgütlerine talimat verilerek afişlerim asılmadı. CHP içerisinde belli güçler başarılı olmamı istemedi’ demişti. CHP tarafından yalnız bırakıldığını söylemişti. İzmir’de yapılan da bir algı hikayesi. Aslında şu iki video parti içerisinde Muharrem İnce’ye yürütülen operasyonun ne kadar başarılı olduğunu ortaya koyuyor. 3 sene geçti hala ‘O gece seçimde ne oldu?’, ‘Bizi üzdün’ gibi eleştiriler geliyor. Bu gezide biraz Muharrem İnce’nin canının sıkıldığını görüyoruz. Ama Muharrem İnce iyi bir siyasetçi, İzmir’in ona ne vereceğini iyi görüyor. Bu yaklaşan seçim içerisinde İnce’nin ciddi oy alabileceği kanaati bende de var. Birincisi, CHP’ye oy vermek istemeyen ama gidecek kapısı olmadığını gören seçmen oraya gdiecek.

“İNCE BİR MARATONCU”

Memeleket Partisi’nin iktidar tarafından desteklendiği CHP’yi bölmek için kurulduğu iddialar var. Oysa ki İnce’nin açıklamalarında bakıtğımızda daha çok iktidarı hedef alan açıklamaları var. Bundan o kadar rahatsız olmuş ki Cumhurbaşkanlığı seçiminde AK Parti ile aynı safta olmayacağını defalarca ifade ediyor. Bundan sıyrılırsa Memleket Partisi şu an anket sonuçlarına kimsenin aldanmamasını düşünüyorum. Muharrem İnce bir maratoncu. Cumhurbaşkanlığı seçimideki performansıyla CHP tabanlarında 600’e yakın imza toplamıştı. İlk imza topladığında CHP Genel Merkezi dikkat etmemişti ama 600’ü bulunca panik yapıp müdahalede bulunmuşlardı ve imzaları geri çektirmişlerdi. İnce’nin başarılı bir siyaset dönemi geçireceğini düşünüyorum.

“CHP KARŞIYAKA İLÇE ÖRGÜTÜ ERİYOR”

“CHP Karşıyaka'da ilçe kongresinden sonra uzun zamandır örgütün her geçen gün eridiğini görüyoruz. Bunun sorumlusu en başta İl Başkanı (Deniz Yücel) ve İlçe Başkanı (Serdar Koç). İlçe Başkanı’yla ilgili bir iddia ortaya atmıştık. Kılıçdaroğlu’nun Cumhuriyet Mahallesi ziyaretinde bir eylem olduğunu ve ilçe başkanının damadının parmağı olduğunu iddia etmiştik. Buna cevap veren kimse yok. Peki bu Karşıyaka Toplumsal Düşünce Günleri ile ilgili yapılan panelde ilçe başkanı yok. Örgüt de yok. Karşıyaka’da Toplumsal Düşünce Günleri’yle ilgili medyaya yansıyan fotoğrafta koca salonda 200-300 kişilik bir görüntü vardı.

“ÖRGÜT TUGAY'I YALNIZ BIRAKIYORSA OPERASYON YAPILIYOR DEMEKTİR”

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ekonomik olarak çok kötü yönetilmiş bir belediye devraldı. Bir taraftan da belediyenin kurumsl kimliği için çalışan bir belediye başkanı. Yapmadığı iş üğzerinden kendisine siyasi rant elde etmeye çalışan bir beeldiye başkanı değil Cemil Tugay. Sabahın 5’inde yağmur yağarken, binaları su basarken çizmelerle dolaşan bir belediye başkanı, basın danışmanına bunun haber servisini yaptırmıyor. Biz fotoğraf istiyoruz, başkan da bu konuda haber yapılmasını istemiyor. ‘Benim görevim. Ben orada olmak zorundayım’ diyor. Cemil Tugay geldiği günden beri Karşıyaka’da inanılmaz bir memnuniyet var. Karşıyaka’da sokağa çıkın, belediye başkanlarıyla karşılaştıklarında talep yerine geliyor mu? Geliyor. Bu kadar işinde dikkat eden bir belediye başkanını ilçe örgütü eğer burada yalnız bırakıyorsa o ilçe örgütü belediye başkanına operasyon yapıyor demektir. Cemil Tugay örgütüne karşı sorumluluğu olan bir belediye başkanı. Başkan eminim bu konuların kesinlikle konuşulmasını istemyiordur. Ama bir belediye başkanına karşı da ilçe başkanının sorumlulukları vardır. Belediyenin yaptığpı bütün etkinlikleri anlatmalı, destek vermeil. Sizin oraya genel başkan yardımcılarınız, milletvekilleriniz geriyor. İlçe başkanı o salonu dolduramyorsa bu görevden ayrılacak. CHP’nin bu kadar iktidara şartlandığı bir dönemde il başkanı bunu görmüyorsa kimse kusura bakmasın o da görevini bırakacak.

“BU FOTOĞRAFI VERİYORSA O KOLTUKTA OTURMAYACAK”

Bu kadar güçlü olduğunuz bir ilçede, o salonu boş bırakmaya hakkınız yok. İl Başkanı Sayın Deniz Yücel 8 tane ilçeyi görevden alırken bu kriterleri göze alsaydı, kendisine karşı söylenen sözleri cezalandırmak yeine örgütte çalışmayan ilçe başkanlarını rapor edip görevden alsaydı bugün bunları konuşmuyor olurduk. Eğer bir ilçe başkanı bu fotoğrafı veriyorsa o koltukta oturmayacak. Kimse chpnin bu kadar başarılı, bu kadr iyi iş yapan bir belediyenin faaliyetini anlatmıyorsa orada olmasının hiçbir anlanmıu yok.

SÜREKLİ ÖRNEĞİ

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli partriye küskünleri dolaştı, özür dileri onları topladı. Senin görebin partiye küsmüş insanları toplamaktır. Ilçe örgütünde herkesi bir araya toplayıp Karşıyaka’da tek yumruk yapacaksın. Senin görevin bu. Ama sen bütün bunları yapmayacaksın, gidip evinde oturacaksın. Üç tane adam sana ‘başkanım’ diyecek diye kimse ilçe başkanlığı yapmamalı. Karşıyaka gibi büyük metropollerde siz mevcut oyunuzu koruyacaksınız. Seçmene dokunacaksınız. İlçe başkanı dersini çalışacak.

“SEÇİME 2 SENE VAR DÜŞMÜŞSÜN VEKİLLİK PEŞİNE”

Eğer siz milletvekili olmak için bu koltuğu araç olarak düşünüyorsanız. ilçe başkanlığı cvsine eklemek içni yapacağınız bir şeydir. Milletvekili seçimine daha 2 sene var sen düşmüşsün milletvekilliği peşine. Önce bir görevini yap. Cemalettin Alper (CHP Bayraklı eski İlçe Başkanı) kaç seçim gördü hiç görevini bırakmadı. CHP’nin böyle partiyi seven kişilere ihtiyacı var. CHP bu kafayla giderse iktidar olması, istediği oy alması rüya.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.