Mithat Umutoğulları'ndan transfer meclis üyesi açıklaması

Mithat Umutoğulları'ndan transfer meclis üyesi açıklaması

Gerçek Haberci İmtiyaz Sahibi Adem Nakçı ve Radyo Egepostası Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları’nın sunduğu Gün Ortası programında Bayraklı’da kısa süre içerisinde AK Parti’den CHP’ye geçen ikinci meclis üyesinin yarattığı etki masaya yatırıldı.

AK Partili Mustafa Kahraman’ın CHP’ye geçmesinde Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın çalışmalarının ve duruşunun etkili olduğunu belirten Mithat Umutoğulları, pazarlık yapıldığı iddialarını gündeme getiren AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Özgür Hızal’ın iddialarına açıklama getirdi. 

UMUTOĞULLARI: KİM NE DERSİN BU MARKANIN PATRONU HASAN KARABAĞ’DIR

Umutoğulları, “Bayraklı’da her geçen gün biraz daha CHP’nin kitleselleşen bir yapısı oluşmaya başladı. Bayraklı’da tek ses var. İlçe başkanıyla belediye başkanının arası iyi. 418 delegenin tamamını aynı yapı karşı listeleri ezerek kazanmış. Bir marka yaratılmış orada. Kim ne derse desin bu markanın patronu Hasan Karabağ’dır. Yarattığı değerlere bakın. O nedenle bu transferlerin gerçekleşmesinde belediye başkanının yaptığı çalışmalar ve siyasi duruşunun olduğunu düşünüyorum. Özgür Hızal kendisini üzmesin. CHP bugün Bayraklı’da üç dört meclis üyesini daha getirir. Bu iki giden insanın da ekonomik durumu çok iyi. Belediye çalışanı falan değiller yani” dedi.

NAKÇI: KARŞINIZDA KARABAĞ GİBİ BİR YAPI OLURSA DARMA DUMAN OLURSUNUZ

Adem Nakçı, AK Parti’den transferlerde CHP’li Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ı işaret etti: “Mustafa Kahraman’ın partililiğini mi, ailesini mi sorgulayacaksın? Karadeniz yapısından gelme, iyi bir partili. Ama adam parti içinde işleyişin kötü gittiğini söylüyor. Karşınızda da Hasan Karabağ gibi bir yapı olursa darman duman olursunuz.”

NAKÇI: CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANLARININ İYİ ÇALIŞMALARI VAR

Nakçı, İzmir’de nereye konulsa seçim kazanacak deneyimli CHP’li belediye başkanlarının olduğunu, AK Parti’nin en büyük sıkıntısının bu olduğunu ve yeterli muhalefet edemediklerini savundu:

İzmir’de bir iki tane yer var, kimi koysan kazanılacak. Menemen Tahir Şahin, Bayraklı Hasan Karabağ, Balçova Mehmet Ali Çalkaya gibi. Sokağa git herkes bu adamları seviyor ama parti içinde herkes sana kızgın. İlginç.  Belediye başkanlarının iyi çalışmaları var. AK Parti’nin sıkıntısı bu. Bazı belediye başkanlarına muhalefet edemiyorlar.”

UMUTOĞULLARI: PARTİYE MÜCAHİT GİRENLER MÜTEAHHİT ÇIKIYOR

Mithat Umutoğulları, AK Parti’de ideolojik tabanı olmayanların son dönemde  listelere yazıldığını, partiye mücahit girenlerin müteahhit çıktığını dile getirerek, AK Parti’den CHP’ye geçen meclis üyelerinin cesaret gösterdiğini, ekonomik durumlarının iyi olduğunu vurguladı: “Partiye mücahit girenler müteahhit çıkıyor. İdeolojik tabanı olmayanları getirip listelere yazarsanız sonuç bu.”

NAKÇI: AK PARTİ’DE TEŞKİLATLAR SIKINTILI DURUMDA, İZMİR’DE BİR ÖRGÜT TASFİYESİ SÖZKONUSU

Adem Nakçı da, AK Parti’nin genelinde son zamanlarda ciddi sıkıntı olduğunu, İzmir’de neredeyse bir örgüt tasfiyesinin sözkonusu olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

AK Parti’de öyle şeyler oluyor ki. Duyuyorsun doğruluğuna inanıyorsun ama belge bulamıyorsun. AK Partide artık insanlar çok konuşuyor, birbirlerini şikayet ediyor. Öyle isimler var ki aklın hayalin durur ama ispat edemiyorsun. Skandallar o kadar üst boyutta AK Parti’de. Bayraklı’da Şehir Hastanesi yapılıyor. Yüz tane paspasçı alınacak. Eskiden tanıdıklarınıza söyleyin alalım denirdi. O insanlar da partiye üye olurdu. Şimdi o da yok. İzmir’de bir örgüt tasfiyesi söz konusu. Kamplar oluştu. Mithatçılar, Aliciler, Mehmetçiler diye yapılar oluşmaya ve bu yapılar birbirine düşman olmaya başladı. Gittikçe de süreç ilerledikçe öyle bir keskinleşiyor ki.AK Parti’de herkes kendi safında ıslanmamaya çalışıyor. Teşkilatlar kötü ve sıkıntılı durumda.”

İŞTE PROGRAMIN SATIRBAŞLARI:

Mithat Umutoğulları: Bu adamlar niye kaçıyor partiden.. irdelenmesi gerekiyor. Mustafa Kahraman MHP’den gelse normal. İktidar partisinden CHP’ye geçmem ben olsam. Çünkü devletin tüm imkanları elinizin altında. CHP’de  bir Hasan Karabağ gerçeği var. 2009’da seçimi kazanmış bir belediye başkanı. Ki hiç şans verilmeyen bir insandı. Kırılma noktası orada Karabağ’ın 2010 yılındaki ilçe kongresi. Levent Ölçer vardı karşısında. 7 oyla seçim kazandığı kongreydi. Selçuk Ayhan, Cevat Durak, Hüseyin Çalışkan rakibine destek vermesine karşın kazandı. Bayraklı’da her geçen gün biraz daha CHP’nin kitleselleşen bir yapısı oluşmaya başladı. 400 kişiye yemek verildi, en az bin beş yüz kişi vardı salonda. Diğer ilçelerde delege seçimleri bitti, aday pazarlıkları başladı. Bayraklı’da tek ses var. İlçe başkanıyla belediye başkanının arası iyi. 418 delegenin tamamını aynı yapı karşı listeleri ezerek kazanmış. Bir marka yaratılmış orada. Kim ne derse desin bu markanın patronu Hasan Karabağ’dır. Yarattığı değerlere bakın. O nedenle bu transferlerin gerçekleşmesinde belediye başkanının yaptığı çalışmalar ve siyasi duruşunun olduğunu düşünüyorum. Özgür Hızal kendisini üzmesin. Bugün Bayraklı’da üç dört meclis üyesini daha getirir. Çünkü başkan o gün konuşmasında da söyledi; AK Parti’nin tabanı kalmadı Bayraklı’da.  İlçe binası nerede biliyor musun? Ali Aslan’ın cadde üzerindeki binasını lağvedip gidip de bir gecekonduya taşırsan kimse kalkıp da ben iktidar partisiyim demesin. DSP olsan tamam. AK Parti’nin içinde ekonomik durumu çok iyi olan beş altı tane meclis üyesi var. Her ay siz ödeyeceksiniz kira parasını dersiniz. Bu sizin bu kadar boş, salıvermiş olduğunuzu gösterir. Burada iktidar olma şansımız yok ve umutların tükendiği anlamına gelir. O yüzden kızmasınlar.

Adem Nakçı: Sen bir şey yapmayacaksın, sonra da çürük elma deyip gideceksin. İzmir’de bir iki tane yer var, kimi koysan kazanılacak. Ama Menemen Tahir Şahin, Bayraklı Hasan Karabağ, Balçova Mehmet Ali Çalkaya gibi. Sokağa git herkes bu adamları seviyor ama parti içinde herkes sana kızgın. Aziz Kocaoğlu’na herkes sarılıyor sokaklarda, sorsan kötü başkan diyorlar. Kooperatifler, peynirciler, kirazcılar herkes seviyor Aziz Beyi. Belediye başkanlarının iyi çalışmaları var. AK Parti’nin sıkıntısı bu. Bazı belediye başkanlarına muhalefet edemiyorlar.

Mithat Umutoğulları: Yerel seçimlerde kazanıyor, genelde kazanıyor, referandumda kazanıyor. Partinin oyları kurumsallaştı. CHP’nin Bayraklı’da yaptığı etkinlikleri bin beş yüz kişi ile yapıyor. il başkanlığında çekilen fotoğraflarda hep aynı kişiler. Bence burada yapılan çalışmalar önemli. Partiye mücahit girenler müteahhit çıkıyor. İdeolojik tabanı olmayanları getirip listelere yazarsanız sonuç bu. Bu iki giden insanın da ekonomik durumu çok iyi. Belediye çalışanı falan değiller yani.

Adem Nakçı: AK Parti’de öyle şeyler oluyor ki. Duyuyorsun doğruluğuna inanıyorsun ama belge bulamıyorsun. AK Partide artık insanlar çok konuşuyor, birbirlerini şikayet ediyor. Öyle isimler var ki aklın hayalin durur ama ispat edemiyorsun. Skandallar o kadar üst boyutta AK Parti’de. Bayraklı’da Şehir Hastanesi yapılıyor. Yüz tane paspasçı alınacak. Eskiden tanıdıklarınıza söyleyin alalım denirdi. O insanlar da partiye üye olurdu. Şimdi o da yok. İzmir’de bir örgüt tasfiyesi söz konusu. Kamplar oluştu. Mithatçılar, Aliciler, Mehmetçiler diye yapılar oluşmaya ve bu yapılar birbirine düşman olmaya başladı. Gittikçe de süreç ilerledikçe öyle bir keskinleşiyor ki. Bu sadece İzmir için de değil. Ankara’da Gökçek’in yerine gelen isim onun tüm projelerini iptal etti, kadrolarını tasfiye ediyor. AK Parti tarihinde bu görülmemiş bir şey. Karşıyaka ilçe başkanı değişti yerine gelen yapı sekreterine kadar herkesi değiştirdi. AK Parti’de herkes kendi safında ıslanmamaya çalışıyor. Teşkilatlar kötü ve sıkıntılı durumda. Beş sene önceki seçimlerde seçilen kadroların içinde muhafazakar, davaya inanan sayısı çoktu. Mustafa Kahraman’ın partililiğini mi, ailesini mi sorgulayacaksın. Karadeniz yapısından gelme, iyi bir partili. Ama adam parti içinde işleyişin kötü gittiğini söylüyor. Karşınızda da Hasan Karabağ gibi bir yapı olursa darman duman olursunuz.

Mithat Umutoğulları: MHP başkanı İzmirli artık tartışmalardan sıkıldı diye açıklaması var. İzmir’de MHP’nin muhalefetine ihtiyaç var. CHP ve AK Parti öyle bir kutuplaşma yaratmış ki. Bütün muhalefetini bir belediyecilik hizmetini eleştirecek noktaya çekmişler. İzmir’de gerçekleri kim söyleyecek? MHP’ye İzmir’in ihtiyacı var. Sayın başkanın bu tavrını devam ettirmesi lazım. Bugün geçtiği yazılı basın açıklaması da önemliydi. AK Parti takiyye yapıyor. Şu adam şu eleştiriyi yaptı, yerinde ve mükemmel dediğin bir şey var mı?

Adem Nakçı: Sıkıldı diyor ama MHP içindeki tartışmaların da önü alınıyor. Müsavat Dervişoğlu gerçeği var, senin partinden ayrıldı. Ama bunların ülkücü olmadıkları vesaire çok tartışıldı. Ciddi anlamda İzmirliler sıkıldı doğru. Karabağlar Meclis Üyesi İmet Tunç var. Dersine girer, çalışır, konuşur. Konuştu ya Bilal Doğan oradan hemen yarın gündem bu olacak ve kendi gündem dışı kalacakmış gibi hemen lafın üzerine başka laf söylüyor. İmet Tunç, bir şey söyledi, Azad Fazla bir şey söyledi, hemen Bilal Doğan hemen bir açıklama yapıyor. Çıktıkları gazeteye bakıyorsun kendi gazeteleri. Bir de aynı maili otuz defa atıyorlar.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.