“Mobil KETEM" tırı Üniteks'te kadın çalışanları taradı!

“Mobil KETEM" tırı Üniteks'te kadın çalışanları taradı!

“Mobil Tarama TIRI”nın ilk durağı, Türkiye’nin en büyük tekstil  şirketlerinden Üniteks oldu.

Erken teşhisin hayati önem taşıdığı kansere ilişkin farkındalığı artırmak amacıyla  başlatılan “Mobil KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) Destek Projesi” kapsamında teknolojisi yenilenen “Mobil Tarama TIRI”nın ilk durağı, Türkiye’nin en büyük tekstil  şirketlerinden Üniteks oldu.

Yeniden dizayn edilerek üçlü kanser taramalarını yapabilecek teknolojiye ulaşan TIR, 335  kadın çalışanın istihdam edildiği Üniteks’te kanseri taraması gerçekleştirdi. Proje, çalışan ve kendisine zaman ayıramayan kadınların kansere karşı bilinçlendirilmesini hedefliyor.

“ÜNİTEKS’İN EN DEĞERLİ VARLIĞI”

 İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Üniteks yerleşkesinde gerçekleşen törende bir konuşma yapan Üniteks Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Ünsal, şirketin en değerli varlığının aidiyeti yüksek çalışanları olduğunu belirterek, Mobil KETEM projesine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Kanserde erken teşhisin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Ünsal, “Bizler çalışanlarımızın fiziksel sağlıklarını, en az iş sağlığı ve güvenliği kurallarımız kadar önemsiyoruz. Üniteks ailesinin birer ferdi olan ve üretim süreçlerimize değer katan kadın çalışanlarımızın ise gözümüzde ayrı bir yeri var. Bu bakımdan Mobil KETEM Destek Projesi kapsamında teknolojisi yenilenen oluşturulan mobil tarama aracına ilk ev sahipliğini yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.

 Projenin kanser taramalarına ve erken teşhisine çok olumlu katkısı olduğuna dikkat çeken Ünsal, törene katılan Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe’nin şahsında tüm Sağlık Bakanlığı çalışanlarına ve projeyi himaye eden Vali Erol Ayyıldız’ın eşi Dr. Dilek Didem Ayyıldız’a teşekkür etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.