Model United Nations Konferansı, Çamlaraltı Koleji'nde düzenlendi!

Model United Nations Konferansı, Çamlaraltı Koleji'nde düzenlendi!

Çamlaraltı Koleji, yabancı dil kullanımında üst seviyede bir etkinlik olan MUN (Model United Nations) Konferansı’na ev sahipliği yaptı.

Akademik nitelikli bir Birleşmiş Milletler simülasyonu olan MUN, dünya gençliğinin daha donanımlı yetişmesi; tartışan, soruşturan ve öğrenen nesiller yetiştirebilme vizyonu kapsamında çeşitli konferanslarla gençleri bir araya getiriyor. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin bir araya geldiği ve İzmir Demokrasi Üniversitesi’nde gerçekleştirilen CAMUN (Çamlaraltı College MUN Conference) etkinliği, dört farklı komite oluşturularak ülke sorunlarının tartışılmasını sağladı.

ÖNEMLİ BİR DENEYİM

Çamlaraltı Koleji Lise İngilizce Zümre Başkanı Çağla Adak, MUN Konferansı’nda, öğrencilerin dört gün boyunca Birleşmiş Milletler toplantılarını içerik ve şekil olarak canlandırıp gerçek dünya meselelerini tartıştıklarını söyledi. Toplam 26 Çamlaraltı öğrencisinin hem delege olarak hem de organizasyonda görev aldıklarını belirten Çağla Adak, “Yapılan bu etkinlikte eğitim hayatlarında öğrendikleri yabancı dillerini de geliştirme fırsatı bulan Çamlaraltı Koleji öğrencileri, diğer öğrencilerle sosyalleşerek politik bilgilerini güncelliyor, Dünya ile ilgili farkındalıklarını da geliştirebiliyor. Sunumlarda akademik bir dil kullanıyorlar hatta giyimleri de resmi bir özellik taşıyor” diye konuştu.


Çamlaraltı Koleji öğrencilerinin hem konuya hem de İngilizceye olan hakimiyetleri ile başarılı bir performans sergilediklerini de kaydeden Çağla Adak, “Ortaokul öğrencilerimiz Bilge Ceylin- Outstanding Delegate, Ada Irmak, Ülkü Deniz ve Derin Deniz Honorable Mention, Lise öğrencisi Ateş Hasan Demirhan Honorable Mention derecelerini kazandı” diye konuştu.

Çamlaraltı mezunlarından CAMUN 2020’ye destek

Şubat ayının ilk haftasında gerçekleştirilen CAMUN etkinliğinde üç gün boyunca katılımcıların konaklamalarında Çamlaraltı Koleji mezunlarından Gökçe Kesikçiler Buğday’ın Genel Müdürü olduğu Ontur Otel İzmir destek olurken, coffee breaklerde ise Çamlaraltı mezunlarından Özgür Deniz Yasemin’in Ege Bölgesi Saha Danışmanlığı’nı yaptığı Subway ile yine Çamlaraltı mezunlarından Tuğçe Tunçel’in sahipleri arasında yer aldığı Neşe Pastaneleri de sponsor olarak katkı sağladı. Çamlaraltı Koleji yemek hizmetlerini yürüten Seçsan da üç gün boyunca ikramlarıyla destek verdi.

Öğrencilik döneminde Çamlaraltı Koleji okul meclisi başkanlığı da yapan Subway Ege Bölgesi Saha Danışmanı Özgür Deniz Yasemin, “Ülkesine faydalı, üretken genç nesili yaptığı etkinliklerle destekleyen Çamlaraltı Koleji’nden mezun olmuş bir genç olarak, okuluma iş hayatında atıldığım bu dönemde böylesi bir organizasyonda destek vermekten büyük mutluluk duydum. Subway olarak, öğrencilerin kendini geliştirmesi adına yapılan her etkinlikte Çamlaraltı Koleji’nin yanında olacağız” şeklinde konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.