MOPAK Dalaman Fabrikası kapandı!

MOPAK Dalaman Fabrikası kapandı!

İzmir'in köklü sanayi kuruluşu MOPAK, Dalaman'daki fabrikasını kapatma kararı aldı.

MEDYA EGE / ÖZEL HABER - 2001 yılında özelleştirilen İzmir'in lokomotif sanayi devi MOPAK, Dalaman'daki kağıt fabrikası kapanma kararı aldı. Şirket tarafından 13 Mayıs 2024 tarihi itibarı ile “ÇALIŞANLARIMIZA DUYURU” başlığı ile fabrikanın kapanma kararı aldığı, diğer iki fabrikada boş olan pozisyonlara başvuru yapılabileceği duyuruldu.

MOPAK İzmir'de yaşanan yönetimsel sorunlarına çözüm üretmeye çalışan MOPAK'tan kapanma kararıyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

OLUMSUZ PİYASA KOŞULLARI, REKABET

”İşverenliğimiz tarafından yapılan teknik, operasyonal ve ticari portföyüne ilişkin işletmesel değerlendirmeler neticesinde, ülkemizin ekonomik durumunda işletmemizin devamlılığını sağlayabilmek gayesiyle birtakım işletmesel tedbirlerin alınması kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu çerçevede, Şirketimizin içinde bulunduğu olumsuz piyasa ve rekabet koşullarında, hammadde olarak kullanılmakta olan hurda kağıt fiyatlarında artış yaşanmış, ithal rakip ürünler piyasaya düşük fiyatlardan girmiş ve son yıllarda hem iç piyasa hem de dünya genelinde yapılan yatırımlarla arz fazlası oluşmuştur. Bu gelinen durumda müşteri siparişlerindeki azalma neticesinde üretimimizin durması ile mevcut ekonomik ve işletmesel tabloda herhangi bir iyileşmenin de öngörülmemesinin sonucu olarak şirketimiz yönetim kurulu tarafından alınan 19 Nisan 2024 tarihli karar ile siz değerli çalışanlarımızın halihazırda görev aldığı “Bezkese Mah. Gazi Bulvarı No:189 Dalaman Muğla” adresli “Dalaman Şube” işyerimizin kapatılmasına karar verilmesi zarureti hasıl olmuştur.

DİĞER FABRİKALARA BAŞVURU

Bu doğrultuda Bezkese Mah. Gazi Bulvarı No:189 Dalaman Muğla adresli “Dalaman Şube” işyerimizde halihazırda görev alan personelimizin isdihdamlarının korunması amacıyla öncelikle; Şirketimiz, İzmir Kemalpaşa ve Kastamonu /Taşköprü işyerlerimizde benzer ve açık pozisyonların duyurulmasına ve bu yeni pozisyonlarda görev almak isteyen personellerimizin insan kaynaklarına 21 Mayıs 2024 tarihine kadar başvurmalarının istenilmesine karar verilmiştir. Diğer yandan söz konusu İzmir Kemalpaşa ve Kastamonu Taşköprü işyerlerimizde bulunan benzer ve açık bir pozisyonların dolması durumunda başvuruların yapılacağı tarih saate göre başvuruda bulunan çalışanlarımızın başvurularının kabul edilebileceğini belirtmek isteriz.

ÜZÜNTÜ İLE DUYURUYORUZ

Getirilmesi zorunlu hale gelen değişiklik nedeni ile alınan bu işletmesel kararı çalışanlarımıza üzüntü ile duyurmaktayız. Ancak MOPAK olarak bahse konu kararın şirketin ticari faaliyetine devam edebilmesi için zorunlu olduğunu ve uzun vadede çalışanlarımızın isdihdamının korunması amacıyla alındığını bilgilerinize sunarız."

baba1.webp

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum