MTK Yönetimi, Başkan Atila’yı ziyaret etti

MTK Yönetimi, Başkan Atila’yı ziyaret etti

Moda, Tekstil ve Konfeksiyoncular Sitesi (MTK) Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin Yönetim Kurulu, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’yı ziyaret etti.

Dernek yönetiminin yapılan çalışmalar ve yaklaşımı nedeniyle teşekkür ettiği Başkan Atila, “Ben bu görevi 5 yıl boyunca alnımın akıyla yaptım. Bu anlamda içim çok rahat. Zaten sizlerin sözleri de bunun en önemli göstergesi. Bundan sonra da bir sivil olarak doğup, büyüdüğüm kent olan Bornova’ya hizmet etmeye devam edeceğim” dedi.

Moda, Tekstil ve Konfeksiyoncular Sitesi (MTK) Sanayici ve İş Adamları Derneği Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’yı ziyaret etti. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Sadi Doğan ve yönetim kurulu üyeleri Başkan Atila’ya 5 yıl boyunca gösterdiği yaklaşımı nedeniyle teşekkür etti. Dernek Başkanı Doğan, “Başkanımız yaptığımız işbirliklerinin de ötesinde kentimize ve insanlarımıza katkı koyma noktasında bizleri hiçbir zaman kırmadı. Tüm isteklerimize yanıt verdi. Sık sık ziyaretimize geldi” diye konuştu.

_tlg8418.jpg

Görevimi alnımın akıyla yaptım

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ise kentlerin gelişiminde kurumlar arası işbirliğinin çok önemli olduğunu ifade ederek, “Sizlerle birlikte çok anlamlı bir projeye imza attık. Yüzlerce ev kadını açtığımız kurslar sayesinde meslek ve iş sahibi. Bu bizler için en büyük mutluluk” dedi. Belediye başkanlığının da askerlik gibi süreli bir görev olduğunu vurgulayan Başkan Olgun Atila, “Ben bu görevi 5 yıl boyunca alnımım akıyla yaptım. Bu anlamda içim çok rahat. Zaten sizlerin sözleri de bunun en önemli göstergesi. Bundan sonra da bir sivil olarak doğup, büyüdüğüm kent olan Bornova’ya hizmet etmeye devam edeceğim” dedi.

Projenin başarı öyküsü

Bornova Belediyesi’nin kadınların istihdamına yönelik olarak hayata geçirdiği proje 2015 yılında başladı. MTK, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü ve İŞKUR işbirliği ile açılan ve periyodik aralıklarla devam eden Dikiş Makinası Operatörü Kursları sayesinde çok sayıda ev kadını meslek ve iş sahibi oldu. Proje daha da geliştirilerek 2017 yılında İZKA’nın sağladığı hibe desteği ile Çamdibi’nde bir tekstil atölyesi açıldı. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.