MTK'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu yaşandı

MTK'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu yaşandı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 94. yıldönümü Moda Tekstil Konfeksiyoncular Sitesi'nde (MTK) düzenlenen törenle kutlandı.

Site girişinde bulunan Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilen kutlama programına MTK Sitesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ömer Mancı, site yönetimi, üye firmalar ve firmalarda görevli çok sayıda personel katıldı.

Saygı Duruşu ile İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan  MTK Sitesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ömer Mancı, Cumhuriyet'in sağlamış olduğu kazanımlar sayesinde halkın egemenliğini kendi elinde tuttuğunu ifade etti. Bu egemenlik hakkının 23 Nisan 1920’de Ankara’da, İlk Türkiye Büyük Millet Meclisi toplantısında ilk tohumlarının atıldığını hatırlatan Ömer Mancı, “Milli Meclis egemenliği, kayıtsız şartsız millet adını kullanmaya başladı. Ülkenin bütün işlerini millet adına yürüttü, Yurdumuzu düşmandan temizledi, saltanatı kaldırdı. Ardından 29 Ekim 1923'te de Türkiye Cumhuriyeti tüm dünyaya duyuruldu.  Cumhuriyetle birlikte Türk insanı çağdaşlaşma yolunda büyük adımlar attı. Sonsuza kadar da kutlanacaktır. Cumhuriyetimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.