“Muhsin Kut Sergisi” kapılarını açıyor!

“Muhsin Kut Sergisi” kapılarını açıyor!

Selçuk Yaşar Resim Sanat Galerisi, Ressam Muhsin Kut’un “Oradan Buradan Resimler” isimli sergisi ile kış sezonunu açıyor.

İzmirli sanatseverlerle usta sanatçıları buluşturan Selçuk Yaşar Resim Sanat Galerisi kış sezonunu Ressam Muhsit Kut’un ‘’Oradan Buradan Resimler’’ sergisi  ile 10 Ekim’de açıyor. İlk olarak 1959'da resim yapmaya başlayan sanatçı Muhsin Kut, ilk resim sergisini aynı yıl 1959 yılında Taksim Meydanı'nda açtı. Sydney'de beş, Brisbane'de iki kez olmak üzere yurt dışında toplam yedi kişisel sergi açan sanatçı, resimlerinde peyzaj imajından hareketle, kendine özgü pitoreks etkiler yakalar ve çevre gözleminden yarı-soyut biçimler üretir. Muhsin Kut yapıtlarında insan figürü yerine insan yapısı kentlere, binalara, eşyalara veya nesnelere daha fazla yer verir. Sanatçının eserlerinde sıradan görüntünün altına gizlediği ustalıklı anlatımıyla insanı görmezseniz bile insanların yalnızlığını hissedersiniz. Bakırköy'de denize sıfır bir evde geçen çocukluğunun da etkisiyle Muhsin Kut eserlerinde özellikle "karalamaktan" ve eskizlerini yapmaktan zevk aldığı "kıyı şeridi", deniz ve tekneleri kullanır. Sanatçı, Türk resmine önemli katkıları nedeniyle 2009 yılında 19. İstanbul Sanat Fuarı'nın 'onur sanatçısı' ödülüne layık görülmüştür.  Muhsin Kut’un 30 eserinden oluşan “Oradan Buradan Resimler” isimli sergisi 31 Aralık 2019 tarihine kadar Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde ziyarete açık olacak. 

Muhsin Kut kimdir?

1938 yılında İstanbul'da doğdu. 1958 yılında Kabataş Erkek Lisesi'ni bitirdi. 1959'da resim yapmaya başladı. "Dolmuş", "Tef" ve "Pardon" dergilerinde karikatür çizdi. İlk resim sergisini 1959 yılında Taksim Meydanı'nda açtı. 1964 - 1969 yılları arasında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde Seramik Bölümü'nde okudu ve oradan mezun oldu. Akademi içinde 1967 yılında Uluslararası Barış Şenliği Resim birincilik ödülü ile Ahmet Andiçen Seramik birincilik ödülünü kazandı. Akademide öğrenci iken Sabri Berker’in önerisi ile Beşiktaş Resim Heykel Müzesi Milli Koleksiyonu’na eseri kabul edilmiştir. 

1987 yılı Tekel Resim yarışmasında birincilik ödülü alan sanatçının resimleri İstanbul ve Ankara Resim ve Heykel Müzeleri'nde, Avustralya'da Broken Hill Belediye Müzesi'nde, New York Üniversitesi Abby Grey Koleksiyonunda, İstanbul Modern'de, ayrıca yurtiçi ve yurt dışında birçok önemli koleksiyonda bulunmaktadır. Her yıl başka bir yer ve konu seçen sanatçı İstanbul Bakırköy'de yaşamaktadır. 2009 yılında 19. İstanbul Sanat Fuarı'nın 'onur sanatçısı' ödülüne Türk resmine önemli katkıları nedeniyle Muhsin Kut layık görüldü. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.