Muhtarlardan seyyar satıcı çağrısı!

Muhtarlardan seyyar satıcı çağrısı!

İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi’ni ziyaret eden muhtarlar, seyyar satıcıların dar gelirli vatandaşlar ile yaşlıların kurtarıcısı olduğunu belirtti

İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi’nin Varyant’taki merkezini ziyaret eden Levent Mahalle Muhtarı Adnan Ateş, Güney Mahalle Muhtarı Akın Öz, Zeytinlik Mahalle Muhtarı Kamil Soydan, Halkapınar Mahalle Muhtarı Mehmet Uzundal ve Yenidoğan Mahalle Muhtarı Tekin Düz burada Meclis Başkanı Evren Laçin ve Meclis Üyesi Hüseyin Heptepe ile bir araya geldi. Seyyar satıcıların bu toplumun vazgeçilmez kültürel zenginliği olduğunu söyleyen muhtarlar, çocukluklarında gördükleri pamuk şekerci, macuncu, şambalici gibi seyyar satıcıların sokaklara ayrı bir renk kazandırdığını vurguladı.   

“DAR GELİRLİNİN KURTARICISI OLDU”

Pandemi döneminde seyyar satıcıların öneminin daha da fazla anlaşıldığını aktaran muhtarlar, “Evlerinden çıkması yasak olan yaşlılarımız ve hastalarımızın gıda ihtiyaçları kapısının önünden geçen seyyar esnaf tarafından evine kadar çıkarılmak suretiyle giderildi. Ayrıca market fiyatlarının çok altında satış yapan sokak satıcıları bir anlamda enflasyonla da mücadele ederek, dar gelirli vatandaşın kurtarıcısı oldu” diye konuştu.

seyyar-manav.jpg

MAHALLELİ ‘SEYYAR’ İSTİYOR

Sokak satıcılarının fedakarlıkları ve ekonomideki önemine karşın zaman zaman belediye zabıtasıyla karşı karşıya geldiğini açıklayan muhtarlar, “Mahallelilerimizin bizden talebi seyyar satıcıların satış yapmasının engellenmemesi yönünde. Halkımızın bu çağrısına belediye başkanlarımız ve yöneticilerimiz de kulak verip seyyar satıcıları en azından bu zorlu süreçte rahat bıraksınlar” ifadelerini kullandı.   

“HALKIMIZ SAHİP ÇIKMAYA DEVAM ETSİN”

Meclis Başkanı Evren Laçin ise tüm olumsuz hava koşullarında sırf vatandaşın ocağında yemeği pişsin diye sokak sokak geçen seyyar satıcıların hor görüldüğünü kaydetti. Yağmur, çamur, soğuk demeden rızkının peşinde koşan sokak satıcılarının zabıta ile de karşı karşıya gelebildiğini söyleyen Laçin, “İnanıyorum ki muhtarlarımızın ‘seyyar satıcıları rahat bırakın’ çağrısına belediye başkanlarımız da olumlu yanıt verecektir. Enflasyonun karşısında duran ve halkımızın ayağına ucuz gıdayı götüren seyyar satıcılarımıza halkımız sahip çıkmaya devam etsin” dedi.

seyyar45.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum