Murat Koç'tan İzmirlilere 'Göztepe' çağrısı!

Murat Koç'tan İzmirlilere 'Göztepe' çağrısı!

Göztepe’nin son dönemde artarda mağlubiyet yaşamasının tüm İzmirlileri üzdüğünü belirten İzmirli İş İnsanı ve 25. Dönem İzmir Milletvekili Murat Koç, kulübün süper ligdeki varlığının devamı için İzmirlilik birlikteliği çağrısında bulundu. 

İzmirli İş İnsanı ve 25. Dönem İzmir Milletvekili Murat Koç, ‘Yıllar sonra çok zor şartlarda Süper Lige çıkan bir İzmir takımı Karşıyaklısını, Göztepelisini, Altınordulusunu, İzmir Sporlusunu bir araya getirerek İzmir’i bütünleştirdi. Fenerbahçeli de, Galatasaraylı da, Beşiktaşlı da kendi şehrinde Göztepeli oldu. Bu kadar birleştiriciliği haiz olan bir takım ilk senesinde ve ikinci senenin ilk yarısında mükemmeldi. Bu devre arasında ne oldu? Ne oldu da Göztepe son dönemdeki maçlarında hep yenilir oldu? Göztepe’nin kurumsal olarak bir yönetimi var ama her şeyden önce Göztepe İzmir’in ve İzmirlilerindir. İzmir yıllarca süper ligde bir tane takımının olmamasının bedelini tesis ve ekonomik açıdan ödedi, ödemeye de devam ediyor’ dedi.  

‘Gençlerin Umutlarını Çalmayın’

Göztepe’nin ligden düşmesi ile sporla ilgilenen İzmirli gençlerin umutlarının yıkılacağını belirten Koç, kulüp yöneticilerine seslenerek, ‘‘tüm İzmirliler takımın kendine gelmesini ve eski performansına ulaşmasını beklerken, kahrolurken yönetim ne yapıyor? Sayın Hocam Tamer Tuna’ya seslenmek istiyorum, acaba futbolcular arasında bir sıkıntı mı mevcut? Bir gruplaşma mı var? Maçları izlerken bazı futbolcuların ıslıklandığına şahit oldum. Bu eylemin altında yatan sebep nedir? Taraftar niçin bazı futbolculara tepkili? Bunların masaya yatırılması gereklidir. Aksi takdirde sporla ilgilenen İzmirli gençlerimizin umutları yıkılmaktadır ve gençlerimize bunu yapmaya kimsenin hakkı yoktur. Göztepe ligden düşmesi kesin olarak görülen, kendinden alt puanda olan iki takıma da kendi sahasında yeniliyor ve rakip takımlara altışar puan hediye ediyor. İnsanın aklına ‘acaba forma giyip de gol atmak istemeyen futbolcular mı var?’ sorusu geliyor. Neden Göztepe gol atamıyor?’’ diye sorarak sözlerini şöyle sürdürdü;

‘Hepimiz Elimizi Taşın Altına Koyalım’

Ben tüm İzmirliler adına Sayın Kulüp Başkanı Mehmet Sepil’i ve ekibini yenilgileri sorgulamaya davet ediyorum. Ardından teknik direktörün zaman kaybetmeden takımı ligde tutmanın formülünü bulması gerekmektedir diye düşünüyorum. İş işten geçmiş, sezon bitmiş değildir. Düşen takımı tekrar lige çıkartmak çok meşakkatli, çok zorlayıcıdır bunu da en iyi Göztepe bilir. İmkan var iken ben Sayın İzmir Valisi Erol Ayyıldız’a, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e, Sayın İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’a, Ticaret Odasına, Sanayi Odasına, tüm STK’lara ve iş alemine İzmirlilik adına bir araya gelin çağrısında bulunuyorum. Göztepe İzmir demektir. İzmir’de olan herkes bir spor kulübünün süper ligde olması için elini taşın altına koymalı. Biz diğer takımlarımızın Süper Lige çıkmasını beklerken, tek temsilcimizi de feda etmeyelim. Son zamanlarda ‘ligde kalma primi’ diye bir söylem dolanıyor, bu benim kulağımı çınlatırken, başkalarının kulağına gitmiyor mu? Sezon sona gelmeden henüz elde fırsat ve imkan varken, Çaykur Rize Spor’un elde ettiği karakteri yetkili ve sorumlular Göztepe’ye taşısınlar. Hem forma giyenler, hem hoca, hem de yönetim. Göztepe’nin ligde kalması için maddi manevi üstümüze bir sorumluluk düşüyorsa İzmirli iş insanları olarak spor kulübümüzün arkasında durmalıyız, düşen takım için değil ligde duran takım için fedakarlık yapılsın.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.