Müsavat Dervişoğlu, "İktidarı birlikte inşa edeceğiz"

Müsavat Dervişoğlu, "İktidarı birlikte inşa edeceğiz"

TBMM Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği toplantıda açıklamalarda bulundu.

Düzenlenen Genişletilmiş İl Divanı İstişare Toplantısı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray ile Genel Başkan Danışmanı Cem Özdemir’in katılımıyla gerçekleşti. Konak Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Tire Belediye Başkanı İYİ Partili Salih Atakan Duran, partinin il yöneticileri, ilçe başkanları ve belediye meclis üyeleri yer aldı. Toplantıda konuşan Dervişoğlu, Çıray ve Kırkpınar, iktidar mesajları verdi.

‘MİLLETİN PARTİSİ OLDUK’

Toplantıda partililere seslenen TBMM İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, “İYİ Parti kurulurken özen gösterdiğimiz en önemli şey; bir aile atmosferinin oluşturulmasıydı. Şükür ki bunu yaptık ve Türkiye’ye umut oldu. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in önderliğinde başlattığımız bu siyasi mücadele herkes tarafından kucaklandı. İYİ Parti, kendi içinde birlik iradesini göstererek milletin partisi olmayı başarabilmiştir. Ben bugün vekilinizim yarın başka biri olacak, bizim sizi temsilen oturduğumuz koltuğa sizden biri oturacak. Siyasette görevler dönemseldir. Bu döngüyü kimse değiştiremez. Dönemsel görevler esnasında görevden kaynaklı birtakım güç gösterisinde bulunmaya yönelik adımlar atılması yerinde olmaz. Siyasetin çöplüğü de siyaset mezarlığı da bu adımları atmayı beceremeyenlerin hataları yüzünden bu denli doludur. İYİ Parti, sadece kendisini kuranlara nefes vermek için kurulmadı, nefessiz kalmış milletin nefesi olmak için kuruldu. Bunu siyasi sıfatlara ilişkilendirilmesi doğru değil. Eğer birbirimizi sevmeyi becerebilirsek o zaman birliği oluşturabiliriz. Sevgisiz olmaz. Yetkiden, pozisyondan kaynaklı olmaz bu işler” diye konuştu.

whatsapp-image-2022-02-19-at-15-11-05-1.jpeg

‘YÖNETENİ BİZ OLACAĞIZ’

Dervişoğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Kimsenin kimseye yakınlığı birbirinden farklı değildir. Ben bütün İzmir’e yakınım. Ben tüm İYİ Partililerin yakınıyım. Sevgiyi zaafa uğratabilecek kelamları sarf etmekten azami ölçüde uzak durmak lazım. Sevdiğiniz zaman güven de oluşuyor zaten. Siyasi ömrümün 30 senesini başkasına bağırarak, sitem ederek geçirmişim, bundan hiçbir fayda temin edemedim. Siyaset bir süreçtir. Türkiye ortak akılla yönetilmesi gereken bir sürecin tam da göbeğindedir. CHP ile yerel seçimlerde kurduğumuz bir ittifak vardı, onun bir de öncesi var; hem CHP hem Saadet Partisi, hem Demokrat Parti ile kurduğumuz bir ittifak vardı. Seçimde iş birliği niteliği taşıyordu. Biz bir ittifak kurduk diye her konuda aynı düşünceleri paylaşacak bir duruş sergilemiyoruz, birisine kayıtsız şartsız bağlılığımız yok. AKP ve MHP ittifakı bambaşka… Onların günahları da ortak, varsa sevapları da ortak. Ama bizi iyi işler yapmaya, büyük siyasi sonuçları elde etmeye yönelik bir ittifak oluşturuyoruz. Olumsuzluk varsa da dile getiriyoruz. Yani biri sıkıştığında bizden birileri onu kurtarmak için konuşmuyor. İnşallah iktidarı birlikte inşa edeceğiz ve o iktidarın yöneteni de biz olacağız. Bunun gerçekleşmesi için birinci parti olmak gerekiyor. O zaman yol taşlarını da ona göre düzenlemek mecburiyetindeyiz.”

‘SABIRLI OLMAMIZ GEREKİYOR’

Dervişoğlu ayrıca, “İçimizde ufak tefek tartışmaların dışında bir ayrışma yaşanmadı, çünkü dün olduğu gibi bugün de birbirimizi seviyoruz. İzmir’de İYİ Parti’yi kuran kurucu il başkanı ve yönetimine de teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Kimseyi birbirimizden uzak tutmamalıyız, kimseyi ayrıştırmamalıyız. Her siyasi partide çekişmeler olabilir. 40 kat yabancının bir oyunu almak için 15 kilometre yol yürüyoruz. Beraber yola çıkıp kaybettiklerimiz varsa onları da içimize katmalıyız. Dünden bugüne iyiler ve cesurlar hareketi içinde yer alan, bizimle yola devam etme iradesini gösterenlere sadece kapılarımızı değil gönüllerimizi de açıyoruz. Bunu dost düşman böyle bilsin. Böyle yapa yapa Türk milletinin umutlarını yeşerteceğiz. En güçlü ekonomi, kalkınma kadrosu, en güçlü hukuk kurulları İYİ Parti’dedir. Siz görevlendirdiklerinizle iftihar edebilirisiniz. Sizin yetki verdikleriniz olarak bizler sizlerle iftihar ediyoruz değerli dava arkadaşlarım. Bundan sonraki yolculuğu nasıl sürdüreceğimizin altyapısını oluşturmamız lazım. Hassas bir süreçteyiz. Hassas süreçler dikkat gerektirir. Sıradan bir dikkat değil, sorumlu şahsiyetlerin ağzından çıkan laflara dikkat etmesi gerekiyor. Bu sürecin bir bölümünü laf orucuyla bir bölümünü sabırla sürdürmeliyiz” ifadelerini kullandı.

‘SORUMLULUĞUMUZ VAR’

İYİ Parti’nin de yer aldığı 6 siyasi partinin görüşmelerine değinen Dervişoğlu, “Geçmiş dönemdekileri görüşmeleri büyük bir muvaffakiyetle geçirdiğimiz için İYİ parti olarak bu alanda tecrübe sahibiyiz. Ancak 2 parti arasında yürütülen görüşmelerle 6 parti arasında yürütülen görüşmeler aynı olmuyor. İYİ Parti önderliğinde kurulan ittifak ruhunun sürdürülmesini istiyor aziz milletimiz… İYİ Parti’nin içinde olduğu İttifak Erdoğan’a siyasi kayıpları yaşatan tek ittifaktır. Sayın Meral Akşener de siyasetin muzaffer komutanıdır. Doğru yere bakacağız, doğru şeyler söyleyeceğiz. Dilimize düştüğü gibi konuşmayacağız. Aziz milletimize karşı sorumluluğumuz var” dedi.

whatsapp-image-2022-02-19-at-15-11-05-3.jpeg

‘BAKAN KOCA REKLAM YAPIYOR’

Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sosyal medyada kovid-19 tedavisinde kullanılan Molnupıravir ilacının reklamını yaptığını belirterek şöyle konuştu: “AKP döneminde, devlet nizamını hiçe sayan kendisini Anayasa ve ahlaki değerlerle sınırlı görmeyen bir anlayışla karşı karşıyayız. Hala gündemden düşmeyen ama vatandaşlara önemsizmiş gibi gösterilmeye çalışılan kovid-19’dan resmi rakamlara göre her gün bir uçak dolusu insanı kaybediyoruz. Günde bin 200 canı kaybediyoruz. Adeta bir savaşta kaybedilecek kadar insanımız hayatını kaybediyor, ocaklar sönüyor. Hayatını kaybedenlerin çoğu fakir fukara… Salgının başında Sağlık Bakanlığı bir sıtma ilacını milyonlarca stok ederek tüketti. Defalarca uyarmamıza rağmen aylarca sonra yasakladılar. O ilaç kim bilir kaç insanımızın canını aldı. Devlet yönetiminde bir bakanın reklam yaptığını ilk defa görüyoruz. Bu ilacın rakibi var. Bu ilaçlara ruhsat veren Amerika’daki ilaç ve gıda kuruluşunun ruhsatını almış ikisi de… Sayın Bakanın reklamını yaptığı ilacın etkinlik oranı yüzde 33, diğer ilacın etkinlik oranı yüzde 88… Bu bir cinayettir. Esasen bu dönem bittiği zaman kovid-19 sürecini yönetenlerin, Brezilya Başbakanının yargılandığı gibi yargılanması gerekir. Virüs ilaçları kanser ilaçları gibi yan etkisi yüksektir. Kovid-19 ile mücadele konusunda en başından beri Genel Başkanımızın önderliğinde en iyi uyarı siyasetini yapan parti biziz. Türkiye’yi biz yönetiyor olsaydık şimdiye kadar kovid-19’dan dolayı hayatını kaybeden toplam insan sayısı 10’da 9 daha az olurdu. Fakat Türkiye ekonomisini batırdıkları için kovid-19 konusunda alınması gereken tedbirleri alamadılar.”

‘HEDEF TEK BAŞINA İKTİDAR’

Milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı bir parti olduklarını dile getiren Çıray, “Sayın Genel Başkanımız önümüze düştü, bu bizim için bir şanstı ve tam olması gerektiği zamanda İYİ Parti kuruldu. Bundan sonra önümüzde tek bir hedef var; tek başımıza iktidar. Bu hedefe yürürken en önemli ihtiyacımız birlik ve beraberliktir. Hiç kimseye bakmayacağız. Kalkacağız ve yürüyeceğiz. Tek başına iktidar hedefine yürürken ‘o dirsek attı o şunu yaptı’ diye bir şeye takılamayız. Türkiye şu an Fetret Dönemi gibi bir dönem yaşıyor” dedi.

whatsapp-image-2022-02-19-at-15-11-05.jpeg

‘BİRİNCİ PARTİ OLACAĞIZ’

Programın açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ise şunları söyledi: “İnanıyorum ve iddia ediyorum ki önümüzdeki ilk seçimde Türkiye iyilerle ve iyiliklerle buluşacaktır. Bu vesileyle girdiğimiz ilk seçimde parlamentoda Milet İttifakı ile birlikte güçlü bir grubumuz oluştu. Bu grup milletimizin sesi oldu. Ardından 2019’da yaşadığımız yerel seçimlerde bir olmazı olur hale getirdik. Pek çok yerde İttifakın İYİ Parti’den aldığı güçle İttifakın adayları yeni bir dönemin başlangıcını sağladı. İYİ Parti önümüzdeki ilk seçimde birinci parti olarak Türk siyasetinde yerini alacaktır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.