Mutlaka tüketin! Vücuttaki su ihtiyacını...

Mutlaka tüketin! Vücuttaki su ihtiyacını...

İşte vücudu doğal yollarla nemlendiren 5 meyve...

Kişisel bakım söz konusu olduğunda, cildinizi sağlıklı tutmak birinci önceliğiniz olmalıdır. Konu nemlendirme olduğun da buzdolabınızda bulunan meyvelerden yumuşak ve nemli cilt için ihtiyaç duyduğunuz suyu alabilirsiniz.

Elma

Elma, salatardan smoothie’lere kadar her şeye iyi giden çok lezzetli bir meyvedir. Cildi nemlendirme açısından da mükemmel olduklarını biliyor muydunuz? Elma, malik asit ve tartarik asit bakımından zengindir, bu da yüzeyde biriken ölü cilt hücrelerinden kurtulmanıza yardımcı olur. % 80’i su olduğundan, hidrasyonu kolaylaştırırlar.

Kiraz

Kirazın koyu kırmızı rengi, içinde ne kadar besin, vitamin ve mineralin olduğunun bir göstergesidir. Bu besin maddeleri enflamasyonun neden olduğu ağrıyı hafifletir, kanser gibi hastalıkları önler ve yaşlanmayı yavaşlatır. Kiraz, karaciğerinizde A vitaminine dönüşen kimyasal bir bileşik olan beta-karoten açısından da zengindir. A vitamini, cildinizin mukoza zarlarını sağlıklı tutan gerekli bir vitamindir.

Papaya

Papaya, sindirim sisteminizi temizlemek için olağanüstü bir meyvedir. Bağırsaklarınızda bulunan sağlıklı bakterileri beslemeye yardımcı olan papain adlı bir enzim içerirler. Papain cildinizi nemlendirmek için mükemmeldir.Bu enzim ciltteki yabancı maddeleri ortadan kaldırır ve suyun emilimine yardımcı olur. Papayanın su içeriği de yüksektir. Böylece vücudunuz temizlenir, sindiriminiz rahatlar vücudunuzun su ihtiyacı karşılanır.

Greyfurt

Greyfurt, antioksidan bakımından zengindir ve cilt yaşlanmasının erken belirtilerini önlemeye yardımcı olur.C vitamini bakımından yüksek olduğu için, cildinizi sağlam ve genç tutmaktan sorumlu olan kolajen üretimini teşvik eder. Daha az şekerle aynı leziz faydayı elde etmek için portakal yerine greyfurtu deneyin.

Hindistan cevizi

Hindistan cevizi suyu doğal hidrasyon açısından mükemmeldir. Mineral maddeler (demir, çinko, potasyum) ve vitaminler (A, folik asit) açısından zengindir. Buna ek olarak, smoothie’lere harika bir tat katar ve sıcak günlerde çok serinleticidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.