Mutlu Çakır, "İdeallerin peşinde gideceğiz"

Mutlu Çakır, "İdeallerin peşinde gideceğiz"

Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu İzmir Barosu Başkan adayı avukat Mutlu Çakır, İz Web TV’de yayınlanan Özgür Coşkun ile Sektör programının konuğu oldu

Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu İzmir Barosu Başkan adayı avukat Mutlu Çakır, geçmiş günlerde, İdlib’de verdiğimiz şehitler hakkında konuşarak, “Burada beni rahatsız eden konu, rakamların konuşulması. Bu beni çok rahatsız ediyor. Onlar sayı değil. Çocuklarımızın üzerine titrerkeni askerlerimizin burnu bile kanasa bu bizim için büyük dert. Mustafa Kemal Atatürk’ün zorunlu olmadıkça savaş cinayettir cümlesine katılıyorum. Burada zorunlu olup olmadığımız çok konuşuluyor, ben buraya bunu konuşmak için gelmedim, dış politika uzmanı da değilim ama bir hususu hatırlatmak istiyorum.” dedi.

‘MAKAM SİZE DEĞER VERMEZ’

 Yaklaşan İzmir Barosu Başkanlık ön seçimine yönelik konuşan Çakır, “Ben geçtiğimiz pazartesi günü basın açıklamasıyla adaylığımı ilan ettim, İzmir Barosu Başkan aday adayıyım şu an tek bir aday var. Ben Pazartesi yayınızı izledim sayın Aydın başkan buradaydı, keşke olsa yani keşke daha çok aday olsa. Ona saygı duyuyorum. Şu an ön seçim 16 Nisan, az kaldı ve ne olacağını bilmiyoruz. Bizim başlattığımız hareket tabandan tavanaydı.” dedi.

whatsapp-image-2020-03-06-at-17.25.45.jpeg

‘BARO, İZMİR GİBİ OLMALI’

Çakır, yapılacak projelerde çözüm odaklı yaklaşmak gerektiğini ifade ederek, “Türkiye’nin batıya açılan kapısı İzmir. İzmir Barosu bugün eğitimler düzenliyor ama meslek içi eğitim konusunda ben ciddi eksiklikler görüyorum. Ben uzmanlaşmaya çok önem veren biriyim. Herkes her davaya bakmamalı. Baro İzmir gibi olmalı. İzmir deyince insanların aklına cumhuriyet, Atatürk, modernite, özgürlük geliyor. İzmir Barosu da bütün renkleriyle bunu yansıtmalı. Benim iddiam bu. Ayrıca ben hiçbir meslektaşımızın yalnız hissetmeyeceği bir baro vaat ediyorum. İzmir Barosu’nun her üyesi büyük ve güçlü bir ailenin parçası olarak hissetmeli. Eğer seçilirsem ben bir dönemlik başkanlık yapacağım. Baro’da dün dünde kaldı ve yeni şeyleri gençler söylesin” ifadelerini kullandı.

 ‘İDEALLERİN PEŞİNDEN GİDECEĞİZ’

Avukat Mutlu Çakır, yapacağı projelere yönelik konuşarak, “Sistemin değişmesiyle ilgili ciddi bir durum var. Bazıları kanuni düzenlemeler gerektiriyor. Öte yandan DAS diye bir projemiz var. Ben ona Duruşma Avukatlığı Sistemi diyorum ben. Benzerleri var ama çok rencide edici. Mobil uyumlu bir sistemle meslektaşlarımız duruşma sistemi üzerinden anında hesabına para aktarılacak projelerim var. Öte yandan çok önem verdiğim bir proje var. Avrupa Barolarıyla karşılıklı anlaşma yaparak stajyer değişim programı gerçekleştirmek istiyorum. Dünya globelleşiyor. Küçülen dünyada avukatların müvekkillerini yurt dışında da temsil etmesi gerekiyor. Bunun için İngilizce çok önemli. Avukatlara yönelik Mesleki İngilizce programı yapacağız. Polemikle değil, biz ideallerin peşinde gideceğiz. Meslektaşların haklarını sonuna kadar savunmak zorundayız. Ben meslektaşlara şu sözü veriyorum. Bu cübbe üzerimde olduğu müddetçe benim boynum kimsenin önünde eğilmeyecek. O cübbe kimsenin karşısında iliklenmeyecek. Mücadele ediyormuş gibi yapmayacak, sorunları çözeceğiz. Mutlu Çakır ismi orada tamamen sembolik olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum