Mutluluk Çubuğu Nasıl Takılır Ve Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Mutluluk Çubuğu Nasıl Takılır Ve Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Sertleşme sorunu yaşayan bireyler bu duruma kalıcı bir çözüm aramaktadır.

Sertleşme sorunu yaşayan bireyler bu duruma kalıcı bir çözüm aramaktadır. Bunun adına mutluluk çubuğu (penil protez) ameliyatı çözüm olarak ön plana çıkan bir tedavi yöntemidir. Halk arasında mutluluk çubuğu olarak bilinen bu uygulama hastalara kalıcı bir çözüm sunar. Uygulamada vücut içerisine yerleştirilen protezlerle sertleşme gerçekleşmesi sağlanır.

Sertleşme sorunu yaşayan bireyler bu duruma kalıcı bir çözüm aramaktadır. Bunun adına mutluluk çubuğu (penil protez) ameliyatı çözüm olarak ön plana çıkan bir tedavi yöntemidir. Halk arasında mutluluk çubuğu olarak bilinen bu uygulama hastalara kalıcı bir çözüm sunar. Uygulamada vücut içerisine yerleştirilen protezlerle sertleşme gerçekleşmesi sağlanır.

Mutluluk Çubuğu Nedir?

Erektil disfonksiyon problemi yaşayan, penil enjeksiyon, ilaç tedavisi, ESWT terapisi, vakum tedavisi gibi çözümlere istenilen yanıtı vermeyen vakalar için sıkça tercih edilen bir yöntemdir. Birden fazla protez türü bulunan mutluluk çubuğu hastanın sağlık durumuna ve kişisel beklentilerine göre protez çeşidine karar verilir. Uzman hekim ile birlikte gerçekleşen tedavi planlaması sonrasında ameliyat ile protezler takılır.

Mutluluk çubuğu ameliyatı için hangi implant tipinin kullanıldığına, cerrahın yaklaşımına ve hastanın öyküsüne göre değişebilir. Genel anestezi altında gerçekleşen ameliyat 3 parçalı şişirilebilir protez, penis üzerinde, karın alt kısmında ve skrotumda yapılan küçük kesi yardımı ile yerleştirilir.

Mutluluk Çubuğu Nasıl Takılır?

Cinsel birleşme sırasında kişide yeteri kadar sertleşmenin olmaması veya sertleşmenin yeterince sürdürülememesine erektil disfonksiyon adı verilir. Enjeksiyon tedavisi, ilaç tedavisi, vakum cihazları denenmesine gibi seçeneklere yanıt vermeyen erektil disfonksiyon için penil protezler kalıcı bir çözüm sunmaktadır. Diğer yöntemlerden fayda görmeyen hastalar, mutluluk çubuğu nasıl takılır sorusu için üroloji doktorlarına başvurmaktadır.

Uzman doktoru ile hasta görüşmesi sonucu en uygun mutluluk çubuğu seçilmekte ve ameliyat için hazırlık yapılmaktadır. Temelde tek parçalı ve üç parçalı şişirilebilir protez çeşitleri kullanılmaktadır. Protezler penis içerisinde yer alan ve normal şartlarda kan ile dolan corpus cavernosum adlı kanallara yerleştirilerek sertleşme sorununa çözüm olmaktadır.

Mutluluk Çubuğu Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Ameliyat, genellikle küçük bir cerrahi kesim ile gerçekleşir. Karın dokusu ve penisin birleştiği yerde ve ya testis torbasının penis ile birleştiği sınırın alt kısmından yapılır. Operasyonda herhangi bir doku çıkarılmaz ve kan kaybı çok çok az yaşanır. Hastalar aynı gün taburcu olabilir.
​​​​​​
Ameliyat yaklaşık olarak bir saat kadar sürer. İşlemden sonra yaklaşık 3-4 hafta penis, skrotumda kısmında ağrı, şişlik ve morarma görülmesi normaldir. Hasta durumuna göre protez ameliyatından 4-6 ve ya 8 hafta sonra hekim onayı ile cinsel ilişkiye girebilir.

Protez takılması adına yapılan ameliyat sonrasında hastaların cinsel ilişki sırasında yaşadığı zevk alma, orgazm olma veya boşalma gibi durumları kesinlikle etkilenmez. Hastalar eskiden olduğu gibi cinsel ilişkide bulunabilir. Aynı zamanda doğal yollardan da çocuk sahibi olabilir. Mutluluk çubuğu ameliyatı peniste sertleşmeyi arttırmaktadır ancak penisi uzatma konusunda pek etkili değildir.

Mutluluk Çubuğu Ameliyatı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Sertleşme sorunu yaşayan hastaların uzman ürolog hekimlere başvurması son derece önemlidir. Yapılan klinik değerlendirmeler neticesinde kişinin mutluluk çubuğu ameliyatı için uygunluğu araştırılır. Değerlendirme sonrasında ameliyat planlaması yapılır ve protez çeşidi bu aşamada belirlenir.

Penisin sertleşmesi için ne yapılmalı gibi soruların etkili ve kesin çözümlerinden biri olan protezler, genel anestezi altında hastaya yerleştirilir. Ortalama bir saatlik cerrahi işlem ile penis üzerinde ya da penis ile testis arasında açılan küçük bir kesi ile erektil odalara ulaşılır.

Protez bu bölgeye yerleştirilerek erektil odaların kontrol altında tutulması sağlanır. İmplant işlemleri bittikten sonra kesi açılan bölgeler dikiş atılarak kapatılır. Bazı uzmanlar ameliyat sona erdiğinde penise diren yerleştirirken bazı uzmanlar ise protezin 24 saat boyunca sert kalmasını sağlar.

Operasyon sonrasında bölgesel hijyene ekstra dikkat edilmesi ve belli bir süre mutluluk çubuğunun kullanılmaması gerekir. Ameliyattan sonra doktorun önerdiği süre boyunca hastanın cinsel ilişkiye girmemesi önemlidir. Detaylı bilgi için https://www.mutlulukcubugu.com sitesini ziyaret ediniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.