Muz kabuğunu sakın çöpe atmayın!

Muz kabuğunu sakın çöpe atmayın!

Bitkilerinizi gübrelemek için doğal maddeler kullanmak, onları iyi durumda tutmak için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biridir.

Çok az para harcayarak veya hiç para harcamadan, sadece doğal malzemelerle evde nasıl gübre yapabilirsiniz? İşte cevabı:

Kahveden gübre

Bir fincan ya da demlik kahve yaptıktan sonra tükettiğiniz kahveyi saklayın. Bitkilerinizi gübrelemek için kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Aslında, kullanılmış kahve çekirdekleri, yaban mersini gibi asitli toprak gerektiren bitkiler için ideal bir doğal gübre çeşididir. İlk önce en az 20 litre suya dolu bir kovaya yaklaşık 6 fincan kullanılmış kahve koyun. Ardından, iki veya üç gün boyunca bekletin. Son olarak, hazırladığınız karışımı bitkilerin köklerine yerleştirin. Bitkilerinizin köklerine az miktarda kahve kalıntısı da koyabilirsiniz. Bununla birlikte, fazla asitli topraklar bitkilerinize zararlı olabileceğinden aşırıya kaçmamaya dikkat edin.

Muzdan gübre

Kabuğu dahil bütün bir muz potasyum bakımından zengindir. Bu mineral bitkilerde çiçeklenmeyi artırmada harikadır. Ek olarak, bu mineral toprağa eklendikten sonra bitkiler tarafından kolayca emilir. Ek olarak, muzlarda fosfor içeriği de yüksektir, bu nedenle muz kabukları bitkilerinizi güçlendirir ve fotosentez işlemini daha verimli hale getirir. Gördüğünüz gibi tamamen çevre dostudur. İlk önce, muz kabuğunu soyun ve bir tencereye koyun. Ardından, su ekleyin- örtecek kadar.Ardından ocağın üzerine koyun ve yaklaşık 15 dakika kaynatın. Soğumaya bırakın ve sonra süzün.İki eşit parça su ile seyreltin. Sonunda bitkilerinize uygulayın.

Isırgan bulamacı

Bir bulamaç, bitki büyümesini ve gücünü artıran ve doğal savunmasını güçlendiren fermente edilmiş bir biyo-uyarıcı özdür. Özellikle ısırgan otu bulamacı, ekinlere çok miktarda besin sağlar. Bitkilerin uygun bir şekilde büyümesi için ihtiyaç duyduğu azotun tamamı içeriğinde bulunur. Ayrıca, mantar ilacı ve böcek ilacı olarak da harikadır. İlk önce, yaklaşık iki kilo ısırgan otunu bir kaba koyun. Kökleri dahil etmeyin.Ardından, küçük parçalar halinde kesin ve yaklaşık 10 litre klorize olmayan su içinde birkaç saat bekletin.Sonunda suyu süzün ve bitkilerinize verin.

Yumurta kabuğundan gübre yapımı 

Yumurta kabukları, biber ve domates gibi mahsulleri doğal olarak gübrelemek için idealdir. Ayrıca, onları çürümeye karşı korurlar. Yumurta kabukları yüksek kalsiyum içeriği hemen her meyve için mükemmeldir. İlk olarak, kabukların tamamen kurumasını bekleyin.Sonra onları toz haline getirin. Son olarak, tozu bitkilerin etrafındaki toprağa uygulayın.

Odun külü

Tamamen doğal bir gübre olarak odun külü kullanılması, bitkilerde, özellikle meyve ağaçlarında olgunluğu artırır. Aynı zamanda harika bir pestisittir. Bununla birlikte, toprağın pH değerini artırmak için önerilmez. Ayrıca, işlenmemiş, kaliteli ahşaptan gelen bir kül seçmek zorunda olduğunuzu unutmayın. Ağır materyaller, kimyasallar veya vernik içermediğinden emin olun. Bu durumda, külü sulama sisteminizin içine yerleştirmeniz ve uygulamanız yeterlidir. Ek olarak, sapların etrafına (dokunmadan) küçük bir kül tabakası yerleştirebilir ve bunları toprağa gömebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.