Muzaffer İlhan Erdost son yolculuğuna uğurlandı!

Muzaffer İlhan Erdost son yolculuğuna uğurlandı!

Muzaffer İlhan Erdost, Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı.

Onur Yayınları’nın sahibi İlhan Erdost’un ağabeyi Muzaffer İlhan Erdost, (88) tedavi gördüğü Ankara Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşamını yitirmişti. Erdost için Karşıyaka Mezarlığı’nda cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine İlhan Erdost’un eşi Gül Erdost, Muzaffer İlhan Erdost’un kızı Suları Erdost, yeğenleri, İlhan Erdost’un kızları Alaz ve Türküler Erdost, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP milletvekilleri Murat Emir, Sezgin Tanrıkulu, Utku Çakırözer, Mehmet Tüm, Kadim Durmaz, HDP milletvekilleri Ahmet Şık, Oya Ersoy ve Mehmet Rüştü Tiryaki, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, eski CHP milletvekili, avukat Şenal Sarıhan, eski CHP milletvekili ve eğitimci Mustafa Gazalcı, Prof. Dr. Korkut Boratav, Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı (um:ag) Başkanı Güldal Mumcu, um:ag Yönetim Kurulu üyesi Özge Mumcu Aybars, RTÜK üyesi İlhan Taşcı, RTÜK üyeliği düşürülen Faruk Bildirici, şair Mehmet Temizyürek, yazar ve yayıncı Remzi İnanç’ın yanı sıra gazetemiz yazarları Işık Kansu ve Mustafa Balbay ile gazetemiz Ankara Temsilcisi Sertaç Eş ile Erdost’un sevenleri, yakınları ve okurları katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile DİSK, Veteriner Hekimleri Odası, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Türkiye Yayıncılar Birliği, Yaybir, TKP, HKP ve Halkevleri de törene çelenk gönderdi.

162957196-muzaffer-ilhan-erdost-cenaze-toreni-26022020-27.jpg

DİZELERİNDEKİ GİBİ TAŞINDI

Karanfillerle bezeli olan Muzaffer İlhan Erdost’un tabutu, cenaze namazının ardından omuzlarda ve alkışlarla defnedileceği gömüte taşındı. Muzaffer İlhan Erdost, 2013 yılında kaybettiği oğlu Barışta Erdost’un yanında bulunan eşi Rana Erdost’un gömütüne toprağa verildi. Gömütü başında Erdost’un anısına saygı duruşunda bulunuldu, gazetemiz yazarı Mustafa Balbay, Remzi İnanç, Mustafa Gazalcı ve Muzaffer İlhan Erdost’un yeğeni Alaz Erdost konuşma yaptı. 

88081596_2657330737698965_1171387888294690816_o.jpg

‘KARDEŞİNE KAVUŞTUN’

Muzaffer İlhan Erdost’u “Bizim büyüğümüz o. Başımız sıkıştığında yanına koştuğumuz, bir sorunumuz olduğunda cevap bulduğumuz babamız. Bizi sözcük sözcük seven, satır satır düşünen, kıyamayan, kardeşim diye diye giden amcamızı, bugün oğlunun ve eşinin yanına yatırdık. Eğer varsa böyle bir ihtimal kardeşine de kavuştun, çok sevdiğin arkadaşlarına da” sözleriyle anlatan Alaz Erdost, amcasının babasına yazdığı şiire atıfta bulunarak şöyle devam etti:

162940959-muzaffer-ilhan-erdost-cenaze-toreni-26022020-38.jpg

“Ve biz duruyoruz bugün tabutun önünde. Biz ikimiz iki kardeş, ablam ve ben. Yan yana ve omuz omuza. Bize bıraktığınız onurlu soyadıyla başımız dik. Babamızı yatırdığımız Karşıyaka’da tam da istediğin gibi. Gözlerinden öpüyorum amcacığım.”

Alaz Erdost’un atıfta bulunduğu, Muzaffer İlhan Erdost’un kardeşi İlhan Erdost için yazdığı “Biz ikimiz iki kardeş” şiiri şu dizelerden oluşuyor: “Ve biz/ Gene duracağız bir gün/ (Böyle istiyorum öldüğüm zaman/ Eğer bir cesedim olursa taşınacak)/ Tabutumun önünde/ Biz ikimiz/ İki kardeş/ Yan yana ve omuz omuza/ Fotoğraflarımızın ardında ben/ Sen önde/ Yüzümüzden eksilmemiş olan gülüşümüzle.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.