Müzik, Dans ve Ateşin Büyülü Yolculuğuna Hazır mısınız?

Müzik, Dans ve Ateşin Büyülü Yolculuğuna Hazır mısınız?

Simurg Ahir Zaman Orkestrası’nın ‘Tek Başına Bir Hiç, Hep Birlikte Her Şey!’ adlı projesi ilk kez İzmir’de disiplinlerarası bir yapı ile 24 Ocak 2017 Salı akşamı saat 20.30’da İzmir Sanat’ta sahnelenecek. 

120 dakika sürecek bu performans; müzik, dans, juggling ve semanın eşliğinde Simurg’a varmak için çıkılan bir yol hikayesini konu alıyor.

İranlı mutasavvıf Feridüddin Attar’ın ‘Mantık-ut Tayr’ adlı eserinin felsefi arka planını oluşturduğu bu yol hikayesinde; geleneksel müzik formlarının elektonik ortamda işlenmesi ve  güncel müzik kuramının takip edilmesi ile temelleri atılan ‘yeni dünya müziği’ konseptinde çalışmalar yapan Ahir Zaman Orkestrası’nda ney, viyolonsel gibi çalgılar duyularınıza misafir olacak. Tamamı özgün olan bu işitsel serüvene; sema ritüeli ile  dans ve ateş gösterileri de eşlik edecek.

Mavi Sanat’ın genel sanat yönetmeni Ahmet Akdeniz, bu projenin İzmir ve kendileri adına deneysel ve disiplinlerarası bir performans olduğunu ve kullandığı farklı anlatım yollarıyla tek bir öyküye, birden fazla yöntemle yaklaşarak bu yolculuğu sahneye aktarmaya çalıştıklarını söyledi.

Mavi Sanat ile Yedi Vadi Kültür ve Sanat Derneği organizatörlüğünde gerçekleşecek olan bu performansta aynı ana birlikte tanık olmak uğruna karşılaşmak dileği ile... 
Biletler Biletix üzerinden ve etkinlik günü gişeden alınabilecek.


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.