Narlıdere'de çocuklardan 100.yıla özel konser

Narlıdere'de çocuklardan 100.yıla özel konser

Cumhuriyet’in 100. yılı etkinlikleri kapsamında, Narlıdere Kaymakamlığının himayelerinde ve Narlıdere Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştirilen “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Çocuklarımızın Sesi” konseri kulakların pasını sildi.

Narlıdere Kaymakamlığının himayesinde ve Narlıdere Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Mim Sanat Derneği tarafından düzenlenen “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Çocuklarımızın Sesi” konseri, Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Mim Sanat Derneği’nin devlet koruması altındaki ve imkânı kısıtlı çocukların sanat yolu ile eğitimi ve topluma kazandırılmasına yönelik sosyal sorumluluk projesi kapsamında sahne olan çocuklar, verdikleri konserle adeta kulakların pasını sildi. Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Kemal Yeni ve eşi Asuman Yeni, Narlıdere Kaymakamı Suat Dervişoğlu ve eşi Canan Dervişoğlu, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Mim Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Kesgün, ilçe protokolü, şehit yakınları ve gazilerin katıldığı geceye vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Etkinlikte, çocukların Dürdane Ünver, Nilgün Gencer ve Cemal Toy’un gözetiminde resim, tezhip, minyatür, kaatı’ alanlarında yaptıkları çalışmaların yer aldığı serginin açılışı da yapıldı. Türk Makam Müziği alanında eğitimlerine devam eden öğrencilerden oluşan Tanbûrî Cemil Bey Topluluğu (TACET) tarafından baş eğitmen Prof. Rûhî Ayangil yönetiminde Tanbûrî Cemil Bey’in eserlerinin icra edildiği geceye Cumhuriyetin bilge çınarı opera sanatçısı Remziye Alper de katıldı. Gecede ayrıca, konserin yapılmasında emeği geçen İnci Holding Yönetim Kurulu Üyesi Şerife İnci Eren’e de plaket de takdim edildi.

cumhuriyetimizin-sesi-konseri-12.jpg

ÇOCUKLARIMIZIN SESİ BİR BAŞARI HİKÂYESİ

Narlıdere Kaymakamı Suat Dervişoğlu, programa destek veren herkese teşekkür ederek, “Teşekkür edeceğimiz çok fazla dostumuz var. Güzel bir akşam oldu. Gençlerle beraber olduk. Çocuklarımızın Sesi Projesi’ni bir başarı hikâyesi olarak değerlendiriyorum. Çocuklarımızla karşılaştığımda hepsi birer çocuktu. Şimdi hepsi kocaman birer genç oldu. İlelebet Payidar kalacak Cumhuriyetimizin 100.yılını büyük bir heyecan ve gururla kutluyoruz. Cumhuriyetimizin bedeli, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Afyon’da, Çanakkale’de ödendi. Bu emaneti korumak bizlere en büyük görev. Bu emaneti yüceltecek gençlerimiz burada. Hepsinin gözlerinden öpüyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyor, gazilerimize uzun ömürler diliyorum” dedi.

cumhuriyetimizin-sesi-konseri-3.jpg

Mim Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Kesgün ise Cumhuriyetin 100.Yılında çocukları sanatla buluşturan Narlıdere Kaymakamlığına teşekkürlerini ileterek, “Gazi M. Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimizin 100.yılı kutlu olsun” diye konuştu.

cumhuriyetimizin-sesi-konseri-7.jpg

cumhuriyetimizin-sesi-konseri-5.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.