Narlıdereliler, Demokrasi Meydanında Atatürk'ü andı

Narlıdereliler, Demokrasi Meydanında Atatürk'ü andı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85.yılında tüm Türkiye’de olduğu gibi Narlıdere’de de özlem, hasret ve saygıyla anıldı

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 85.yılında, Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Narlıdere’de de özlemle anıldı.

10-kasim-narlidere-1.jpeg

100.yaşını kutlayan şanlı Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk için ilk tören, Narlıdere Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirildi. Törende; Narlıdere Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Garnizon Komutan Vekili İstihkâm Albay Ali Tümer, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, siyasi partilerin temsilcileri ve STK’lar tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Çelenk sunumunun ardından ise ülkemizin her köşesinde olduğu gibi saat 09.05’te hayat durdu ve iki dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Çelenk törenin ardından ise Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde İlçe Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk’ü anma programı düzenlendi. Anma programında, 10 Kasım Oratoryosu’nu vatandaşlarla buluşturan öğrenciler büyük alkış aldı. Törende ayrıca, 10 Kasım ve Atatürk konulu resim, kompozisyon ve şiir dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin verdi.

10-kasim-narlidere-4.jpeg

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Atatürk’ün en büyük eseri ve emaneti Cumhuriyetin 100.yaşını girdiğini ifade ederek, “Cumhuriyetimizin 100.yaşında, Ata’mızın açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan yürüyoruz. Asker ve devlet adamı, ulusumuzun ölümsüz kahramanı Gazi M.Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerini sonsuza dek yaşatacağımızın sözünü veriyoruz. Demokratik, laik ve çağdaş Cumhuriyetimizi bizlere emanet eden Büyük Önder Atatürk’ü bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.