NATO'dan kritik Türkiye açıklaması: "Destek vermeyeceğiz"

NATO'dan kritik Türkiye açıklaması: "Destek vermeyeceğiz"

NATO, Türk askerlerinin şehit edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da sinyalini verdiği olası İdlib Operasyonuna destek vermeyeceği açıklamasında bulundu.

TASS'a konuşan diplomatik kaynak, Türkiye'nin Suriye'de "tek taraflı" operasyon yaptığını gerekçe göstererek, bu durum dolayısıyla NATO'nun 5. maddesinin aktif edilemeyeceğini söyledi.

"NATO TÜRKİYE'NİN MUHTEMEL İDLİB HAREKATINA DESTEK VERMEYECEK"

İdlib'de sahada ve masada bu gelişmeler yaşanırken NATO'dan önemli bir açıklama geldi. Rus devlet ajansı TASS'da "NATO'nun İdlib'de Türkiye'ye askeri destek sağlama planı yok" başlığıyla yayımlanan haberde, NATO diplomatının açıklamalarına yer verildi.

Türk askerlerinin şehit edilmesinin son derece trajik bir olay olduğunu söyleyen diplomat, ancak, NATO ülkelerinin Türkiye'nin olası İdlib Operasyonuna destek vermeyeceğini dile getirdi.

NATO'NUN OLASI HAREKATA DESTEK VERMEME GEREKÇESİ

Diplomat, Türkiye'nin Suriye'de NATO ile birlikte değil "tek taraflı" olarak bulunduğunu, dolayısıyla askerlerin şehit edilmesinin NATO'nun 5. maddesini aştığını ve bu sebepten ötürü de olası askeri harekata da destek vermeyeceklerini belirtti. NATO Anlaşması'nın 5. maddesi bir üyeye yapılan saldırıyı tüm üyelere yapılmış sayıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum