Necmettin Erbakan İzmir'de anıldı

Necmettin Erbakan İzmir'de anıldı

Milli Görüş Lideri ve eski Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının dokuzuncu yılında İzmir’de gerçekleşen programda anıldı.

''Erbakan Haftası'' etkinlikleri kapsamında Saadet Partisi İl Kadın Kolları tarafından düzenlenen programa katılan SP Genel İdare Kurulu Üyesi ve Müzik ve Sinema Derneği (MÜSİDER) Genel Başkanı Arslan Ateş, Erbakan’ın özelliklerini ve ideallerini anlattı. Türkiye’nin kendi dinamiklerinden ve değerlerinden hızla uzaklaştığı bir dönemde Necmettin Erbakan’ın siyaset sahnesinde görev aldığını belirten Ateş, “Toplumu yeniden kendi mecrasına döndürecek çok önemli adımlar attı. Bu ülkeyi bir yere taşımak için, ekonomik olarak, ticari olarak, diplomasi olarak, iç barış olarak, hangi alana dokunursanız dokunun, katma değer üretme anlamında yoğun bir çabanın, derdin, özlemin içinde oldu. Bu ülkenin yarınlarına dair, sadece coğrafyamıza değil bütün dünyaya birliğine, kardeşliğine, selametine dair büyük ideallerin peşinde oldu” diye konuştu.

Arslan Ateş, şunları kaydetti:

“Hiç kimsenin mensubiyetine bakmadan, hangi din, mezhep ve meşrepten olursa olsun bütün insanlığın saadet ve selameti diye klişeleştirdiği, bütün dünyaya huzur ikliminden faydalansınlar diye ortaya konmuş yoğun ve esaslı bir mücadeleden bahsediyoruz. Hayatının sonuna kadar canla başla diğerkâm bir kişilik olarak, insanlar mutlu olsunlar ve müreffeh yaşasınlar diye bir gayret ortaya koydu. Öyle merhametliydi ki, annesine ekmek götürebilmek için bir arabanın arkasından koşan çocuğu anlatırken de ağladı, bir tane teşkilat mensubunun burnu kanamasın diye de 28 Şubat’ın her türlü baskısına rağmen kendi tabanını ileriye bakmaya motive eden bir merhamet abidesi idi.”
Erbakan'ın felsefesinin göz ardı edilerek muhtevanın altının boşaltılması tehlikesine dikkat çeken Ateş, şöyle devam etti:

"Erbakan ile ilgili olabilecek en kötü şey işin hümanizmaya kayması, derinliğini kaybetmesi ile mücahit Erbakan’ın doğru anlaşılmamasıdır. Kurucu felsefesinin, uluslararası duruşunun, evrensel tasavvurunun arkaya itilmesidir. Erbakan kimdir? Erbakan, bu coğrafyada kapitalizme kul köle olmadan ölünebileceğini göstermiş bir liderdir."

Merhum Erbakan’ın ve şehitlerin ruhları için okunan hatimlerin duasının da yapıldığı anma töreni Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Erbakan’ın fotoğraflarından oluşan bir serginin de düzenlendiği programda, anma günü dolayısıyla lokma hayrı yapıldı. Programa siyasi parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda izleyici katıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.