Necmettin Erbakan, İzmir’de anıldı

Necmettin Erbakan, İzmir’de anıldı

Eski Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının yıldönümünde İzmir’de gerçekleşen programda anıldı.

Saadet Partisi İl Başkanlığı tarafından hazırlanan program, “Adil Devlet ve İnsanca Yaşam” temasıyla düzenlendi. Anma etkinliğine konuşmacı olarak katılan Saadet Partisi Yüksek İstişare ve Genel İdare Kurulu Üyesi Fethullah Erbaş ile Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, "Yaşanabilir bir Türkiye", "Yeniden büyük Türkiye" ve "Yeni bir dünya" idealleriyle Türkiye siyasetine yeni bir anlayış getiren Erbakan’ın fikriyatını ve hedeflerini anlattı.

mustafa-kurdas-2-001.jpg

Ömrüyle kendini kanıtladı

Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, Erbakan Hoca'yı anlatmaya değil idrak etmeye çalıştıklarını söyledi. Kurdaş şunları kaydetti: “Öyle şahsiyetler vardır ki, onların güzel cümlelere, iltifatlara ihtiyaçları yoktur. Onlar zaten ömürleriyle kendilerini bize anlatmış ve gitmişlerdir. Milli Görüş hareketini Erbakan hocamızı idrak etmeden tanımamız ve bilmemiz mümkün olmaz. Bir şahsiyet düşünün ki hem büyük bir devlet adamı, hem büyük bir sanayici, hem büyük bir mutasavvıf, hem büyük bir düşünür, hem iyi bir eğitimci ve hoca, hem büyük bir lider. Bunları çoğaltabilirsiniz. Bunlardan her birini dahi anlatmaya kalksam belki kitaplar, belki saatler yetmez.”

Düzenin parçası olmadı

Erbakan Hoca'yı anlatmanın zülfü yâre dokunmak olduğunu dile getiren Kurdaş, “Çünkü Erbakan hoca bu düzenin bir parçası olarak siyaset yapmamıştır. Bataklıkta bir çiçek açsın diye uğraşmamıştır. Çünkü gül bataklıkta bitmez. O yüzden hep bir düzen olarak meseleye bakmış ve adil ekonomik düzen esaslarını ortaya koymuştur. Erbakan hocamız adil ekonomik düzen konferanslarında çok basit bir soru sorardı. ‘Üç mü büyük beş mi?’ Cevabını da kendisi verirdi. ‘Helal olan üç, haram olan beşten büyüktür.’ Meselesi iktidar olmak değildi, meselesi hakça bir düzen için mücadeleydi. Erbakan hocamızın davası, faiz düzenine karşı bir mücadeleyi esas alır. Kavgayı değil, yıkıcı rekabeti değil, medeniyeti ve birbirini tamamlamayı esas alır. Önce ahlak ve maneviyat esaslarını ortaya koyar.” ifadelerini kullandı.

Mücadelesi adil bir devletti

Milli Görüş hareketinin bir tanım hareketi olduğunu belirten Mustafa Kurdaş, “Erbakan hoca her şeyi tanımlamıştır. Ama Erbakan hocamızın tanımında düşman yoktur. Halklara düşmanlık asla yapmamıştır. Evet, ABD, Siyonizm, küresel sistem, sömürgeci anlayış ve emperyalizme karşı en güçlü mücadeleyi vermiştir ama halklara karşı düşmanca bir yaklaşım asla göstermemiştir. Erbakan hocamızla gazetecilerin yaptığı röportajlarından birinde şöyle bir soru sordular. ‘Sayın Erbakan siz Türkiye’de iz bırakmış bir başbakansınız. Size efsane başbakan diyorlar. Sizi seven milyonlar var. Peki, siz nasıl anılmak istersiniz?’ Hocamız şu cümleyi kurmuştu. ‘Biz malıyla canıyla cihat eden bir Müslüman olarak anılmak isteriz.’ Onun mücadelesi adil bir devlet ve insanca yaşam mücadelesiydi.” diye konuştu.

Saadet Partisi Yüksek İstişare ve Genel İdare Kurulu Üyesi Fethullah Erbaş da, Necmettin Erbakan ile ilgili anılarını anlattı.

fethullah-erbas-001.jpg

Siyasi hasımlığı kabul etmezdi

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran ise, Erbakan'ın siyaseti şahsi menfaat gözetmeden yaptığını ve bunu kendi camiasına da öğrettiğini vurguladı. Erduran, “Hocamızın en büyük hayallerinden bir tanesi bir araya gelebilen, konuşabilen, anlaşan, uzlaşan bir siyasi oluşumdu. Farklı kanaatlerden, olaylara farklı pencerelerden bakan insanları bir araya getirmekti. Çözüm odaklı idi. Yerli ve milli idi. Siyasette rekabeti kabul eder, ancak siyasi hasımlığı asla kabul etmezdi. Siyaseti hep bir hizmet alanı olarak gördü.” dedi.

Merhum Erbakan’ın ve şehitlerin ruhları için Kuran’ı Kerim okunan ve dinleyicilere Erbakan'ın hayat hikâyesinin anlatıldığı özel portre çalışması dergi hediye edilen anma programı, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Etkinliğe siyasi parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda izleyici katıldı.

mustafa-erduran-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.