Nefes Teknikleri 

Nefes Teknikleri 

Sezin Kuruşçu yazdı

Bir çok kişi ben zaten nefes alıyorum , almasam yaşayabilir miyim ? Niye bir nefes tekniğine ya da seansına ihtiyacım olsun diye başlar nefes çalışmalarına . Gelin Nefes Teknikleri çalışmaları vücudumuza nasıl katkı sağlar ? Birlikte inceleyelim .

Değişik nefes alma şekilleri ile bedenimizin sempatik-parasempatik ve asid- baz dengesi, beynin çalışma düzeyleri ve zihin dalgaları üzerinde farklı tesirler oluşturarak duygu, düşünce ve hareket bedenlerinde değişim, dönüşüm ve yenilenme amaçlanan bir çalışma bütünlüğüdür.       

Burundan alınıp ağızdan verilen, ağızdan alınıp burundan verilen, sol burun deliğinden alınıp sağ burun deliğinden verilen, sağdan alınıp soldan verilen, kısa aralarla, uzun aralıklarla, değişik beklemelerle ve bunların binlerce varyasyonları ile belli sayı ve surelerde oluşturulan solunumlar beyin sistemini, kan kimyasını, sinir sistemini farklı şekillerde etkiler. Bu etkiyi kullanarak fizik, duygu ve düşünce bedenleriniz üzerinde istediğiniz yönde etkiler oluşturarak vücut ısınızı, kalp atış hızınızı, tansiyonunuzu, hormon salgılarınızı azaltabilir ve çoğaltabilirsiniz.  Başta kanser, bağışıklık sistemi ve psikolojik sorunlar olmak üzere yetersiz solunumun yarattığı bütün rahatsızlıkları nefes teknikleri uygulayarak sona erdirebilirsiniz. 

Nefes Teknikleri ile dikkat, motivasyon, konsantrasyon, odaklanma, gevşeme, bırakma, izin verme, stres topraklanması oluşturabilirsiniz. Olaylar ve kişiler karşısında kendinizi kontrol edebilir, sinirlerinize hâkim olmayı öğrenebilir, irade, duygu, ego kontrolü kazanabilirsiniz.

Diyafram kullanımı ile nefes almayı öğrenebilir, düzgün konuşma ve şarkı söylemeyi gerçekleştirebilir, yaşlanmayı geciktirebilir, uzun ve sağlıklı bir yaşama geçebilirsiniz. Nefes teknikleri ile bilinçaltınızı boşaltmayı ve zihni kontrol etmeyi öğrenerek yaşam kalitenizi ve DNA kodlarınızı değiştirebilirsiniz.

Yorulmadan, rahat, düzgün, doğru konuşma ve şarkı söylemeyi öğrenerek kendinizi iyi ifade etmeyi, duygu ve düşüncenizi en iyi şekilde diğerlerine aktarabilmeyi başarabilirsiniz. Nefesi istediğiniz yerden zayıflama, şifa verme, ağrı ve sancı dindirme, iştah kesme vs..yönünde kullanabilirsiniz.         

Kötü alışkanlıklarınızı,panik atak, anksiyete, depresyon, obsesyon, dikkat dağınıklığı, cinsel isteksizlik, ereksiyon zorluğu, öğrenme zorluğu, imtihan heyecanı, kekemelik, uyku apnesi, horlama, reflü, burun tıkanıklığı ve nefes darlığı gibi birçok rahatsızlığınızı düzeltebilirsiniz. Nefes tekniklerinden duyular dışı algılama, bilinç kotlarını açmak, farkındalık gibi birçok konuda yararlanabilirsiniz. Beyazlaşmış saçları tekrar siyahlaştırmaktan tutun, ayak nasırlarını, ameliyat izlerini iyileştirmeye, botoks ve detoks etkilerini üzerinizde oluşturmaya varıncaya kadar geniş bir sahada fayda sağlayabilirsiniz. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.