Netflix Türkiye'den flaş sansür uygulaması!

Netflix Türkiye'den flaş sansür uygulaması!

Türkiye’den çekileceği bile konuşulan platform, Türkiye’deki faaliyetlerine devam edeceğini açıkladı.

Netflix Türkiye sansür uygulaması ne zaman başlayacak? Gibi sorular sorulmaya başlanırken, bu sorulara yanıt niteliğinde bir fragman yayınlandı. El Camino: Breaking Bad filminin fragmanı kesilmiş bir sahne ile yayınlandı.

Netflix Türkiye sansür uygulaması başladı mı?

El Camino: Breaking Bad filmi için yakın zamanda bir fragman yayınlandı. Netflix Türkiye tarafından yayınlanan fragmanın ardından gözler uluslararası fragmana çevrildi. İki fragman arasında kesilmiş bir sahne bulunması Türkiye’deki kullanıcılar arasında kısa sürede gündem oldu.

RTÜK kuralları gereği orijinal fragmanda yer alan Jesse Pinkman’ın bir sahnesi, Netflix Türkiye YouTube kanalındaki fragmanda ne yazıkki yer almıyor. Orijinal fragmanda 0:28-0:36 saniyeleri arasında yer alan sahne, Netflix Türkiye‘nin yayınladığı fragmanda 0:26-0:36 saniyeleri arasında kesilmiş gibi görünüyor.

Konu ile ilgili resmi bir açıklama gelmezken, uygulama sosyal medyada ve sözlüklerde konuşulmaya başlandı. Bu uygulamanın ardından filme sansür uygulanıp uygulanmayacağı da şimdilik merak konusu. Bazı kullanıcılar sansür nedeniyle Netflix’i sert bir şekilde eleştirirken, bazı kullanıcılar sansür uygulamasının başladığını kabul etmek için filmi görmek gerektiğini söylüyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.