Network marketing sistemi hakkında merak edilenler!

Network marketing sistemi hakkında merak edilenler!

Network marketing sistemi, son dönemin en etkili ticaret modellerinden biri kabul ediliyor.

Tüm dünyada dar gelirli insanlar için kendi işini kurabilme fırsatı veren; girişimciler ve yatırımcılar tarafından yeni ekonomi kanalı olarak görülen network marketing, son verilere göre 200 milyar dolar pazar büyüklüğüne ulaşmıştır. Bu birçok kişinin aklında bu sistemle alakalı soru işaretleri gelişebiliyor. Silva Yönetim Kurulu Başkanı Murat Karapıçak, noktada özellikle pandemi döneminde rekor üyeye ulaşan network marketing sistemi ile ilgili merak edilen 5 soruyu yanıtlıyor.

Network marketing sistemi katılımcılara ne faydalar sunar?

Network sistemine dahil olan kişi, sistemdeki ürünleri tüketici fiyatı yerine indirimli yani toptan fiyat üzerinden alır. Bu noktada firmadan firmaya değişmekle birlikte genellikle %20 ila %40 oranında indirimli alışveriş avantajı vardır. İkinci avantaj ise satış yaptıkça kazanacağı kardır. İlk aşamada yakın çevresine yapacağı satışlarla kişi önemli miktarda para kazanabilir. Üçüncü en önemli avantaj ise ekip oluşturması sonucunda firmanın teşvik planına ve ekibin performansına göre elde edilecek primlerdir.

Network marketing sisteminde nasıl düzenli para kazanabilirim?

Oldukça kazançlı bir sistem olan network marketing sistemi, başarı odaklı yürütüldüğünde ek gelir elde etmekten daha çok düzenli bir gelir kapısına dönüşür. Network marketing ile 2 şekilde para kazanabilirsiniz. İlk olarak üreticinin ürünlerinin tanıtımından, ikinci olarak da şirkete kazandırdığınız kişiler üzerinden satış yüzdesi alırsınız. Ne kadar çok insanı üye yaparsanız ve ağınızı ne kadar çok genişletirseniz o kadar çok para kazanırsınız. Eğer ağınızı büyütmek istiyorsanız daha çok kişiye ulaşmalısınız. Bunun için internet sitenize bağlı bir blog sayfası açarak ürünlerin kullanımı ile ilgili ipuçları verebilirsiniz. Sosyal medya hesaplarından aktif bir tanıtım çalışması yürütebilirsiniz. E-posta listeleri hazırlayabilir, sistemin avantajlarını ve katılmaya karar verirlerse ne tür yardımlar sunacağınızla ilgili e-postalar gönderebilirsiniz.

Network Marketing sisteminde nasıl daha etkili olabilirim?

Başarılı bir networker olmak istiyorsanız üyelerinizin gözünde güvenilir bir noktada konumlanmanız gerekmektedir. Çünkü üyeler ve diğer yeni kişiler güvenmediği kişilerle hem iş birliği hem de alışveriş yapmaz. Bu noktada yapmanız gereken güven argümanı üzerinde durmaktır. Kendiniz için sosyal medya hesaplarından web sitelerine kadar her alanda güven imajını tazeleyecek çalışmalar yürütün. Marketing endüstrisi ile ilgili araştırmalar yapın, üyelerinizin tüm soru işaretlerini mantıklı cevaplarla bertaraf edin. 

Network marketing sisteminin saadet zincirinden farkı nedir?

Öncelikle tüm okuyucular bilmelidir ki, network marketing sistemi ile saadet zincirinin birbiri ile hiçbir alakası yoktur. Piramit sistemlerde ya da ülkemizde bilinen adıyla saadet zincirinde ürün satışı ya da pazarlaması yoktur. Kişiler yüksek meblağlar ödeyerek sisteme dahil olurlar ve her yeni üye için komisyon alırlar. Bazı firmalar bir ürün ortaya koyarlar fakat bu ürünler genelde faydası olmayan ve astronomik fiyatlara satılan ürünlerdir. Yasal olarak kullanılan doğrudan satış sistemlerinde her şey orantılıdır.

Silva ile daha fazla para kazanmak mümkün mü?

Silva sisteminde para kazanmanın 4 farklı yolu vardır. Bunlardan ilki sıcak satış karıdır. Şöyle ki, üyelerimiz ürünü çıkış fiyatından alıp katalog fiyatından satarak sıcak satış karı elde eder. İkinci satış kalemi ise sistemimizden aldığı primdir. Bu noktada üyelerimiz kendi yaptıkları alışverişlerden ve kendi grubuna ait üyelerin yapmış olduğu ürün alımından prim kazanmaktadır. Üçüncü kar kanalımızda çeşitli promosyonlar yer almaktadır. Aylık hedefleri tamamlayan üyelerimiz belirlediğimiz promosyonları kazanmaktadır. Bu promosyonlar çeyrek altından başlayıp arabaya kadar değişmektedir. Son kar yöntemimiz ise her pazartesi üyelerimize gelen mesajlarda da belirtildiği gibi belli bir tutarın üzerinde alışveriş yapan üyelerimize giden hediyelerdir. Bu hediyeleri kendileri kullanabileceği gibi %100 kar ile satarak kazanç elde edebilmektedirler. Aynı zamanda diğer hiçbir network sisteminde yer almayan bir kar kanalımız daha mevcut. Danışmanlar Türkiye genelinde istediği yerden online sipariş alıyor, biz Silva olarak istenilen adrese kargo yapabiliyoruz, sıcak satış karını da danışmanın hesabına gönderiyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.