Nevai Metin Azerbaycanda ilk sayılacak bir çalışmaya imza attıyor

Nevai Metin Azerbaycanda ilk sayılacak bir çalışmaya imza attıyor

Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği (UASB) Azerbaycan temsilcisi, Resim Bölümü Başkanı, tanınmış ressam Nevai Metin

Azerbaycanda ilk sayılacak bir çalışmaya imza attıyor. Öyle ki, ressam birkaç funkisayını kendisinde birleştirecek yeni resim qaleriyası yarattı.

Bu konuda Moderator.az-a ressam kendisi bilgi verdi:

Sedet art “qaleriyası sergi salonu, resim stüdyosu ve art kafeden oluşan bir mekan olacak. Hatta qaleriyada kitap tanıtımları veya tanınmış aydınlarla görüşme için de ortam oluşturulacak. Ayrıca resim dernekleri düzenlenecek. Kısacası,” Sedet art “sanatın tek adresi olarak insanlara hizmet gösterecek.
“Sedet art” ın varoluş nedenine gelince, çeşitli sorunların, sıkıntıların, terör ve kanlı olayların içinde yok olma tehlikesi olan dünyamızı sadece ve sadece kültürün, sanatın kurtaracağına emin olu. Herkes kendi alanında olabildiğince dünyayı bu belalardan kurtarmaya gayret etmelidir.
Yaratdığımız “Sedet art” stüdyosu tek sanatçı yok, kültürün tüm alanlarını temsil eden sanat adamlarının ve sənətsevərlərin buluşma olacağına inanıyoruz “.Not edelim ki, Samed Vurgun heykelinin yakınında, 28 Mayıs sokak 85 adreste bulunan “Sedet art” resim qaleriyasının açılış töreni Ocak ayının 21-de, saat 18: 00’da olacak. Tüm sanat severleri sanat ocağının açılışına davet ediyoruz.

cici.jpgharun-cici.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.