Nihat Özdemir, İzmir Ticaret Odası Meclis toplantısına katılacak!

Nihat Özdemir, İzmir Ticaret Odası Meclis toplantısına katılacak!

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'i meclis toplantısında ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacaklarını belirtti.

Başkan  Özgener “Futbol camiamızın değerli ismi Sayın Nihat Özdemir’i Ekim ayı meclisimizde konuk edeceğiz ve kendisinin spor konusundaki görüş ve düşüncelerini yakından dinleme fırsatı bulacağız” dedi.

İzmir Ticaret Odası’nın Ekim ayı olağan meclis toplantısında bir konuşma yapacak olan TFF Başkanı Nihat Özdemir, futbol kulübü başkanlarıyla da bir araya gelecek. Özdemir daha sonra İzmir Ticaret Odası Restoranı Teras 1885’te meclis üyeleriyle birlikte akşam yemeğine katılacak. Son yıllarda spor endüstrisinin birçok sektörün önüne geçtiğini ve hızla yükseldiğini belirten İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, bu endüstrinin baş aktörlerinden birinin de “Futbol” olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Spor endüstrisi, sadece kulüplerin ve kurumların bilet, merchandising, yayın, sponsorluk, transfer gelirlerini kattığımızda, devletlerin spora yaptığı yatırımları, tesisler için harcanan miktarları hesapladığımızda 500 milyar dolara yaklaşan bir pazar… Spor malzemeleri, spor besinleri, spor merkezleri, spor turizmi gibi sporla doğrudan ilgili endüstrileri de kattığımızda bu büyüklük 1.6 trilyon dolara ulaşıyor. Futbol tüm dünyadaki yaygınlığıyla, spor endüstrisi üzerinde ayrı bir başlık altında değerlendirilebilecek, kitleleri peşinden sürükleyen önemli bir branş.  Milli Takımımızın son dönemde Şenol Güneş yönetimindeki başarılı performansıyla, Avrupa’nın 12 ayrı ülkesinde yapılacak ve tüm kıta için özel bir önem taşıyan 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılmak için çok avantajlı bir pozisyona geçmesi, Şampiyonlar Ligi Finali’nin bu yıl ülkemizde oynanması, ülke olarak zaten her zaman gündemimizde olan futbolu bu yıl farklı bir seviyeye taşıyacak. İzmirimiz’in de spor endüstrisinden hak ettiği payı alması, çok daha fazla sayıda kulübümüzün Süper Lig’de temsil edilmesi en büyük dileğimiz. Bu açıdan, Meclis Toplantımızda futbol camiamızın bir numaralı isminden, futbol ve İzmir’in futboldaki yerine ilişkin değerlendirmeleri hep birlikte dinleyeceğiz” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.