Nihat Zeybekci İzmir projelerini açıkladı!

Nihat Zeybekci İzmir projelerini açıkladı!

İşte Zeybekci’nin İzmir projeleri!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde kent için hazırladığı projeleri açıkladı. “10 Numara İzmir’ başlığı altında topladığı projeleri anlatan Zeybekci, “İzmir’i sadece il sınırlarıyla sınırlandırmayın; İzmir bir coğrafya, hikaye, Anadolu’nun vitrini, İpek Yolu’nun giriş-çıkış kapısıdır. Kıyaslamak istemiyorum ama İstanbul kısıtlı bir yerdir; İzmir sınırsızdır. Bugün tüm zenginliklerimizi bilelim ama dünya da ileriye gidiyor” diye konuştu.

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, Balçova Kaya Termal Otel’de ‘10 Numara İzmir’ başlığı altında topladığı projelerini açıkladı.

KATILIMCILARA KİTAPÇIK
Kaya Termal Otel’de gerçekleştirilen lansman için her ayrıntı düşünüldü. Projelerin anlatıldığı toplantıda katılımcılara 66 sayfadan oluşan, üzerinde Zeybekci’nin fotoğrafının yer aldığı, “10 numara İzmir” başlıklı bir kitapçık dağıtıldı. Kitapçıkta projelere yer verildi. Ayrıca toplantıya gelenlere, üzerinde “Daha yeşi bir İzmir için geleceği birlikte yazalım” yazan kalem hediye edildi.

ŞEHRİN BÜTÜN SORUNLARINI HALLEDECEĞİZ 
Uzun süredir kurduğu bir hayali paylaşmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Zeybekci, “ “Sizlerle kurduğumuz bu hayali yine sizlerle paylaşacağız. Hazırlık bölümünde değerli bakanımız Pakdemirli’ye çok teşekkür ediyorum. Bize ihtiyaç duyduğumuz her alanda teknik bilgi sağladılar. Diğer bakanlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Yaklaşık olarak 2 aydır çalışıyoruz dersek bazı şeyleri gözden kaçırmış oluyoruz. Bundan uzun süre önce Ekonomi Bakanlığı yaptığımız dönemdeki bir açıklamada İzmir hayalimizle ve şehrin geleceğe hazırlanması için bir söz etmişiz. İzmir için bir hayal kurmuş, aslında o zaman adaylığımızı açıklamışız. O açıklamayı yaparken bir tespitte bulunup dünyanın nasıl geliştiğini anlatmışız. Şimdi, bu projeler nereden geldi, amacımız kastımız ne? Şehrin bütün sorunlarını biz halledeceğiz. Annemin bir sözü vardır, ‘içinde kurt olacak’ derdi. Yani içinde yeni başlanacak işlerin önce bir derdi, sıkıntısı olacak. Tabi önce ne yapmamız gerekiyor bunu tespit etmemiz lazım. Biz bu hikayeyi birlikte yazdık. İzmir yaratılıştan dünyanın en güzel şehri. İzmir’i sadece il sınırlarıyla sınırlandırmayın; İzmir bir coğrafya, hikaye, Anadolu’nun vitrini, İpek Yolu’nun giriş-çıkış kapısıdır. Kıyaslamak istemiyorum ama İstanbul kısıtlı bir yerdir; İzmir sınırsızdır. Bugün tüm zenginliklerimizi bilelim ama dünya da ileriye gidiyor. Biz neye hitap ediyoruz, nasıl bir dünyaya hazırlanıyoruz onu görmek lazım. Bun çalışırken İzmir’in tüm dinamikleriyle konuştuk. Kentteki ve Türkiye’deki üniversitelerle ve parti hafızamızla bir araya geldik, projelerimizi ortak akılla hazırladık” diye konuştu.

51647881_554183188431842_2522585235271450624_n.jpg

‘EN GÜZEL DEMEKTİR’
Dünyanın sürekli geliştiğini anlatan Zeybekci, “Gelecekte hep beraber ‘Hayat İzmir’de güzel, İzmir’de yaşamak bir ayrıcalıktır’ dediğimizde başarılı olmuşuz demektir” dedi. Dünyanın mega projeleri sıralamasına İzmir’le koşacaklarının altını da çizen Nihat Zeybekci, şu açıklamayı yaptı:

“Her yol İzmir’e çıkar. Çanakkale boğazına köprüyü rastgele yapmadık. Önümüzdeki sene birinci etabı ve sonra tamamı bitecek olan Ankara- İzmir hızlı treni hızlı gidilsin diye yapılmadı. Antalya’ya bu sene 18. Milyon turist geldi. Önümüzdeki 5 senede Ege ve Antalya’daki turist sayısı 40 milyonu aşacak. Biz bu turistleri Antalya- İzmir arasında hareket etmesini ve ulaşmasını istiyoruz. Ferhat dağları dele dele İzmir’e geliyor… Neden İzmir’i şirine benzetiyoruz dersek; Smyrna adının manası ‘en güzel’ demektir. Tarih bu ismi vermiş. Şu anda zavallı Şirin’in hali pek iyi değil. Hedefimizde kimse yok, kimseyi hedeflemiyoruz. Nasıl denilir ya ‘Yaratılanı hoşgördük yaratandan ötürü’ bizde diyoruz ki; seçileni sevdik seçenden ötürü…”

İZMİR’DE MUTLU DEĞİLDİM 
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir’in Türkiye’nin gerisinde kaldığını belirterek, “Benim annem dayısını tanıyamamıştı. Annemin dayısı Kurtuluş Savaşı’nda şehit oldu. İşte ben böyle bir ailenin evladıyım. İzmirli ile ilgili kaygı duymam çok normal. 1983 yılında İzmir’de ayrıldı. Eğitim ve iş nedeniyle Ankara’da İstanbul’da yaşadım. 2004 yılında tekrar İzmir’e taşındım. O kadar mutluydum ki doğduğum yere döndüğüm için… 6 ay içerisinde şehrin güzelliği doğasına rağmen mutlu olmadığımı hissettim. İzmir, yeni Türkiye’nin şehirleşme hareketinin çok gerisinde… İstanbul fotoğrafının çok gerisinde olduğunu gördüm” diye konuştu.  

ZEYBEKCİ İZMİR BİR ŞANS 
Pakdemir, “Kader bana Ankara’da görev verdi. Ankara’ya gidip geri dönemeyenlerden değilim. İzmir’in mücadelesinde tüm konularda İzmir’de Ege’nin bir evladı olarak kalkınmasına hizmet etmeye devam edeceğim. İzmir’de kaygı duyan birisi olarak ama bugün için çok rahat. İzmir’i Nihat Zeybekci’ye edeceğiz.  Geriye döndüğümde evlatlarımızın iş ve aş bulaşabileceği bir şehir olacak. Daha güzel bir şehir olacak. İzmir projesi olanla olmayanı ayırt edecektir. İzmir yavaş şehir ihtiyacımız yok. Bizim hızlı şehir ve proje ve hizmet odaklı bir şehir olmamız gerekiyor. Nihat Zeybekci gibi bir ağabeyimizin burada olmasını çok büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Çok büyük bir değer İzmir’in bundan çok mutlu olması gerekiyor. O başkan olacak, biz de bakan ve hükümet olarak onun emrinde olacağız” dedi.

STAR İZMİR’İN MENAJERİ ZEYBEKCİ OLACAK 
İzmir’in coğrafyanın ender güzelliklerine sahip bir şehir olduğunun altının çizen AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, “Bugün İzmir için önemli bir gün. Starların belirli özelliği vardır; sıcaktırlar, çekici ve caziplerdir, diğer insanlardan ayrıcalıklı özelliklere sahiptir. İzmir de coğrafyamızın starıdır. Kendine has özellikleri ve cazibesi olan bir şehir İzmir. Tabi, her starın kendisini parlatacak, yönetecek bir menajere de ihtiyacı vardır. Çünkü starlar ne kadar iyi yönetilirse yüksekte kalır, daha da parlar. Menajeri kötü olan starlar düşüşe geçmeye ve zamanla eski parlaklığını yitirirler. Bizler uzun süredir İzmir’de yaşıyor, kentin sorunlarını görüyor, dertleri nasıl çözeceğimize kafa yoruyoruz. Bugün, İzmir’e menajer olacak olan Nihat Zeybekci, kendi projelerini anlatacak. Sade, kentin her ayrıntısı düşünülmüş, uzmanların da görüşleri alınarak kısa, orta ve uzun vadede hazırladığı projeleri sizlerle paylaşıyor. Bu salonda siyasi görüşü çok farklı insanlar da var. Yerel yönetimlerle ilgili siyasi görüşlerimizi bir kenara bırakıp yaşadığımız şehri kimin daha iyi yöneteceğini değerlendirmeliyiz. İzmir’i yönetecek kinin özelliklerine değil sloganik söylemlerle ‘Atatürk’ denildi, ‘laiklik’ denildi. Atatürk hepimizin lideri. Cumhuriyet ve Atatürk sadece belirli bir kitleye hapsedilecek kadar küçük olamaz. Biz bu ortak değerlerimize sahip çıkıyor, bunları slogan olarak kullanmıyoruz. Şimdi Nihat Bey’le birlikte bambaşka bir yola çıkıyoruz. Hep beraber İzmir’in geleceğine gitmeye hazır mısınız?” diye konuştu.

İŞTE ZEYBEKCİ'NİN DİKKAT ÇEKEN PROJELERİ 

Körfezin iki yakası birbirine bağlanacak
*Çanakkale- İstanbul, Ankara-Antalya otoyolları ile İzmir bir ulaşım merkezi haline dönüştürülecek.

*İzmir’in kuzeyi ve doğu hattı arasında ikinci çevre yolu İzmir’in trafiğini rahatlatacak.

*Balçova- Çiğli arasında Karayolu ve Raylı Körfez Geçişi (İZKARAY) yapılacak. İzmir körfezinin iki yakası birbirine bağlanacak.

*Yapılacak çok sayıda alt ve üst geçitler ile İzmir trafiği rahatlayacak.

 Kötü koku problemine karşı koruma planı

*Mevcut metro hattına 136 km, İZBAN hattına 70 km, tramvay hattına 18 kilometrelik ilave yapılarak bu hatlar İzmir’i saracak.

*Çandarlı Kuzey Ege Limanı Projesi, Alsancak Kruvaziyer Limanı, 6 yeni Marina, Balıkçılar limanı gibi projelerle İzmir Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olacak.

*Serbest Bölgeler Organize sanayi bölgesi, Bilim ve Teknoloji ve Yazılım Vadisi, Gıda ve Tarım Teknolojileri Vadisi, Süt ve Süt Ürünleri Bölgesi İzmir’in ekonomisini canlandıracak.

*İzmir’in katı atık sorununa çözüm bulacak Ayrıştırma, Depolama, Geri Dönüştürme ve Enerji Üretme Projesi ile bu sorun tarihe karışacak.

*Körfezdeki kötü koku problemine karşı Körfez Koruma ve Kullanma Planı hayata geçirilecek.

*İzmir’de çeşmelerden akan suyun içilmesi için içme suyu hattı ve ve tesisleri modern hale gelecek. Yüksek su faturaları sorunu için 0 ile 20 ton su tüketiminde yüzde 50 indirime gidilerek sağlanacak.

*Yağmur suyunun tamamen kanalizasyon hatlarına verilmesinden kaynaklanan fiziki problemler çözülecek. Yağmur suyu hatları şehrin tamamına yayılacak, kanalizasyon hatları yenilenecek. Yağmur suyu ve kanalizasyon artık birbirine karışmayacak.

8 millet bahçesi

*Akıllı Kent İzmir, Örnek Mimari Şehirler İzmir’in çehresini değiştirecek.

*İzmir’e 8 adet Millet Bahçesi yapılacak.

*Urla ilçesi açıklarında bulunan 6 adanın üzerine yapılaşma olmadan korunacak.

*Kemeraltı ve Damlacık’ta restorasyon gerçekleştirilecek, Yeşildere vadisi ve Kadifekale Teleferik Projesi kent turizmine katkı sağlayacak.

*Dünyanın sayılı ve Türkiye’nin en büyük arkeoloji ve medeniyetleri müzesi bölgeye kazandırılacak.

*Geliştirilen kültür projeleriyle İzmir’in önemli sanatçıları İzmir’de yetiştirilecek.

*Kent Enstitüleri ile nitelikli genç iş gücünün yetiştirilmesi sağlanacak. Gençler sağlık, turizm ve hizmet sektörünün lokomotifi olacak.

 Kültürpark duvarları yıkılarak halka açılacak

*İzmir’e mevcut Atatürk Olimpiyat Stadının yerine dünyanın en modern olimpiyat stadı yapılacak.

*4 ve 5 yıldızlı otellerin sayısı artacak. Termal turizm merkezleri kurulacak.

*Emekli ve yaşlıların bakımı için uluslararası Geriatri Merkezi İzmir’e kazandırılacak.

*Sokak hayvanlarının korunması için hayvan zabıtası ve mobil sağlık ekipleri oluşturulacak.

*İzmir yılın 365 günü fuar organizasyonları gerçekleştiren bir şehir haline gelecek. Kültürpark’ta eski fuar alanının nostaljisi korunacak, her yıl 10 gün süren bir uluslararası festival organizasyonu düzenlenecek. Duvarları yıkılarak halka açılacak.

*Kadın Eğitim, İstihdam ve İş Merkezleri; 20 bin kadına iş ve eğitim imkânı verilerek hayatın her alanında olmaları sağlanacak.

*İzmir sınırları içerisinde yer alan tüm amatör spor kulüpleri her türlü branşta şartsız desteklenecek. Kulüplere profesyonel branşlarda da, yerli sporcu hassasiyeti çerçevesinde destek verilecek.

*Çeşme Ekrem Pakdemirli Havalimanı; havacılık sporlarında da kullanılacak ilk ve tek sivil havacılık merkezi haline getirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.