Nilüfer Güzel "Farkındalık yaratmak hepimiz için bir insanlık görevi"

Nilüfer Güzel "Farkındalık yaratmak hepimiz için bir insanlık görevi"

Piyano eğitmeni ve sanat danışmanı Nilüfer Güzel "Piyano Eğitmenliğim devam edip aynı zamanda İnsanlara dokunabilecek projeler yapmayı seviyorum" dedi. 

Medya Ege- Güzel, hastalığa yakalanan çocuklara sahip çıkmak adına bir farkındalık yaratmak hepimiz için bir insanlık göreviydi diyerek şu açıklamalara yer verdi;

"Ulaşabildiğimiz kadar çok çocuğa ulaşmak, onlara müziği sevgiyle anlatmak istiyorum “Ekmek kadar temiz su gibi aydın” çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakmak için hala umudumuz var, böyle birilerinin hayatına dokunmak en güzel şey olsa gerek.

Müzik, kendimi ifade etme yöntemim. Kimileri konuşarak, kimileri yazarak sanatını icra eder. Ben de müzikle ifade etme yolunu seçtim. Özellikle piyanonun sesi beni hep çok etkilemiştir. Piyano için yazılmış eserler müzikler beni benden alıyor resmen. Piyano çalarken sanki farklı bir dünyayı ziyaret ediyorum.

Hayallerimin peşinden koştum, umudun yeryüzü coğrafyasıyla yeniden buluşmasıydı belkide...  Minik yüreklere umut olma adına bu hastalıkla mücadele eden çocukların daha iyi koşullarda tedavi olmalarını sağlamak, hastalığa yakalanan çocuklara sahip çıkmak adına bir farkındalık yaratmak hepimiz için bir insanlık göreviydi.

İzmir’e hasta çocuklarının tanı ve tedavisi için gelen yardıma muhtaç ailelere sağlıklı bir yaşam ortamı sağlamak, onların her türlü ihtiyaçlarını karşılamak, maddi ve manevi yüklerini azaltma belkideir insan olarak yapmamiz gerekiyordu,hele ki çocuklar varsa yapmamak mümkün değildi.

Yeter ki, becerilerimizin farkına varıp, geliştirelim. Ben açıkçası bunları hedefledim. 

Biliyorum ki bir cana umut olmak dünyadaki en önemli şey ve asla paha biçilemez diye düşünüyorum.

Dünyanın farklı ülkelerinden gelen piyanistlerle tanışmak, farklı kültürleri öğrenmek ve hepsinden önemlisi müziğin en güzel halini herkesle aynı duygularla hissetmek harika bir deneyim olacak benim için herkes için.

Müzik iyi ki var..

Elinizde çok daha önemli bir şans var:  Kendinize güvenin ve hayallerinizin peşinden gidin. Başarı için doktor, mühendis, gazeteci, öğretmen olmanız gerekmiyor. İlgi ve yeteneklerinizi keşfettiğinizde başarıyı yakalayacaksınız.

Kendimizden başkalarına da hele ki küçücük kalplere umut olup, onların kahramanları olabiliriz...

Müzikle dolu bir yaşam diliyorum herkese...

Müzik konusunda daha da fazla zenginleştirmek istiyorum.

Müziği seviyorum.

Müzik iyi ki var ve hep olmalı..."

0-(4)-073.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum