Nobel Barış Ödülü Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'na

Nobel Barış Ödülü Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'na

Ali Eyce yazdı; Nobel Barış Ödülü Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'na

Kim ne derse desin, nasıl anlarsa anlasın, doğru anlasın, doğru görsün, doğru düşünsün yeterli.

Nobel Barış Ödülü:

Komite toplantıları düzenlenen Norveç Nobel Komitesi

Nobel Ödülleri kapsamındaki Nobel Barış Ödülü, ulusların ve halkların kardeşliği, silah ve orduların azaltılması ve barış kongreleri düzenlemek için en çok çaba sarf eden kişi, kişiler veya kuruluşlara verilir.

2022 yılının dünyadaki en büyük olayı şüphesiz ki, Rusya ile Ukrayna arasında, Rusya’nın Ukrayna topraklarına girmesiyle başlayan savaştır.

Siyasi, ekonomik ve sosyal yaşantı anlamında bundan daha büyük dünyada yaşayan bütün insanlığı etkileyen bir olay olmadı.

Buraya kadar hem fikirsek devam edelim.

Nobel Komitesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Nobel Barış Ödülü adıyla bir ödül taktimi yapacak.

Dünya barışına katkı koyan gerçek kişi ve kurumlara barışa koydukları katkılardan dolayı.

2022 yılının her anlamda en büyük felaketi olan ve halen de devam eden Rusya – Ukrayna savaşının en büyük beklenen felaketi ise dünyada gıda sorunu, kıtlık sorunun yaşanmasıydı.

Özellikle de gıda ihtiyacı konusunda acil ihtiyaç sahibi olan ülkelerde.

Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin sadece gıda sıkıntısı yaşadığı, gelişememiş ülkelerde ise milyonlarca insanın açlıktan öldüğü bir gerçek bir tehlike içinde Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, savaşan iki ülke Rusya ve Ukrayna’nın liderleriyle görüşerek, gıda konusunda, tahıl koridoru oluşturarak, savaşın bütün insanlar üzerindeki etkisini barış koridoru oluşturarak aşmayı başardı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin katıldığı imza töreniyle, bütün dünya ülkelerinin liderlerinin takdir ettiği bir çalışmayla.

Savaşan iki ülkeyi aynı masa etrafından bir araya getirebilmek, savaşın tüm dünyayı, insanlığı etkileyecek felaket ötesi etkilerini azaltmak sadece bir devlet adamı görevi olmasa gerek.

Bunun dünya barışına, bunun dünya insanlığının yaşamasına katkısını bilmemek cahilliktir.

Nobel Barış Komitesi’nin cahil insanlardan oluştuğunu sanmıyorum.

Bir bölgede, birileri arasında oluşturulabilen barışı mı, yoksa tüm dünyayı, tüm insanlığı ilgilendiren ‘Tahıl Koridoru Barışı’nı mı dikkat alırlar onu da zamanla görürüz.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dünya barışına sunduğu katkıyı herkes takdir ederken, barış komitesinin üyelerinin farklı düşünmesini beklemiyorum!

Savaşsa savaş!

Barışsa barış ve milyonlarca kurtulan insan hayatı!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.