O Borçların Büyük Kısmı Siliniyor!

O Borçların Büyük Kısmı Siliniyor!

Vergi ve varlık barış teklifi çerçevesinde vergilerin peşin ödenmesinin sağlanması için vergilerin ödenmesi durumunda borcun yüzde 72'si tek kalemde silinecek. Taksitle ödeme durumunda da yüzde 43 oranında avantaj sağlanacak.

Vergi ve prim borçlarının yapılandırılmasından, trafik cezaları ve emlak vergisi borcu bulunanlar da yararlanacak. Gecikme cezası ödemesi gerekenler peşin halde bu cezayı ödediklerinde yine yüzde 72 silinmeden yararlanacak. Meclis Başkanlığı'na AK Parti Grup Başkanvekillerinin imzalarıyla sunulan teklif hemen hemen toplumun tüm kesimini kapsıyor.

30 Haziran Öncesi

30 hazirandan önce tahakkuk edilip ödenmemiş, vergi, prim ve bunlara dair olan ceza ile diğer borçlar bu yapılındırma çerçevesinde yer alacak. Verginin aslına dahil olmayan vergi cezaları kısmı da yapılandırmaya dahil edilebilecek
 
 
MTV ikinci taksit dahil edilmeyecek
Motorlu taşıtlar vergisinin ilk taksiti dahil, 30 Haziran itibarıyla ödenmemiş tutarları için yapılandırmadan yararlanılacak. Bu yılın temmuz ayında ödenmesi gereken ikinci taksit ise yapılandırmaya dahil olmayacak, ay sonuna kadar ödenmesi gerekecek.

Emlak vergisine büyük yarar

Emlak vergisiyle beraber taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı borçları da yapılandırılmaya dahil.

Trafik cezaları
30 Haziran 2016 tarihi dahil, işlenen fiillere ilişkin olup, ilgili kanunlar uyarınca uygulanan idari para cezaları ile bunlara bağlı gecikme cezası ve gecikme zammı alacakları yapılandırmaya tabi tutulacak. Bu kapsamda trafik para cezaları ile üst kurullar tarafından verilenler de dahil tüm idari para cezaları yeniden yapılandırılacak. Yeniden yapılandırmadan yararlanmak için dava açılmamış olması halinde açılmış davalardan da vazgeçilmesi gerekecek.
 
Borçların yapılandırılması ÜFE'ye endeksli
Borç asılları tahsil edilecek. Gecikme faizi yerine ise ÜFE esas alınarak güncelleme yapılacak. Ödeme peşin yapılırsa tutarın yarısı silinecek.
 
Taksiti olanlara çifte yapılandırma
2014 yılında çıkartılan borçların yeniden yapılandırılması hakkından yararlanan kişiler, kalan borçları için isterlerse bu kanun hükümlerinden yararlanabilecekler.
 
Yüzde 3 vergi
İşletmelerinde bulunmayan kasa mevcutları ve ortaklara verdikleri borçlar ile ortaklardan alacakları arasındaki farklar düzeltilecek. Ortaya çıkan fark için yüzde 3 oranında vergi ödenmesi yeterli olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.