O gazilerin anıları şimdi kitap oldu!

O gazilerin anıları şimdi kitap oldu!

“Gazilerden Anılarla Kıbrıs” başlıklı kitap, Karşıyaka Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikle tanıtıldı.

Kitap,Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şubesi tarafından üç yıllık süreçte büyük emeklerle hazırlandı. Kıbrıs’ta ilk Türk Bayrağı’nı açan ve kitap kapağında o andan fotoğrafı bulunan gazilerin de bir araya geldiği törende duygu dolu anlar yaşandı.

SALON DOLDU TAŞTI 

Çarşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene; Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şubesi yöneticileri, üyeleri ve aileleri ile ülkenin farklı kentlerinden gaziler ile birlikte Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Çiğli Kaymakamı Kaya Çıtak, KKTC İzmir Başkonsolosu Servet Başaran, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nesim Tanğlay, Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler, İlçe Emniyet Müdürü Kaan Coşkun, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Karaman ve Bayraklı Eski Belediye Başkanı Hasan Karabağ katıldı. 

0-(3)-002.jpg

“TARİHE NOT DÜŞMEK İSTEDİK”

Türkiye Muharip Gazileri Karşıyaka Şube Başkanı Halil Taşçı, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Bugün burada 45 yıl önce Kıbrıs’ta destan yazmış kahramanlar ile beraberiz. Bu kahramanların unutulmaya yüz tutmuş anılarını üç yıllık bir çalışma ile derlemeye çalıştık. Tarihe not düşmek, bu değerli anıları gelecek nesillere aktarabilmek adına güzel bir kitap oldu. 100’e yakın gazimizin anılarına yer verdik. 600 gazimiz daha var. Bu çalışmanın devamını getirmek, onların da anılarını kitaplaştırmak istiyoruz. Kitabımızın hazırlanmasına emek veren herkese, daima yanımızda yer alan Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz.” 

“BEN DE BİR GAZİNİN OĞLUYUM”

Kendisi de bir Kıbrıs gazisinin oğlu olan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “En büyük gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten itibaren bugüne kadar, ülkemizi ve haklarımızı savunmak için gözünü kırpmadan canını ortaya koymuş, bu uğurda savaşmış, mücadele vermiş herkes en büyük takdiri, övgüyü ve onuru hak ediyor. Ben de Kıbrıs gazisi Topçu Asteğmen Cemal Tugay’ın oğluyum. 1974 yılında ben 7 yaşındayken babam askerdeydi ve ikinci Kıbrıs barış harekatına katıldı. O dönemi çok iyi hatırlıyor, verilen mücadelenin önemini çok iyi biliyorum. “Gazilerden Anılarla Kıbrıs” kitabına emek veren, bu çok değerli belgeye katkı sağlayan herkese yürekten teşekkür ediyorum. Evlatları olarak her zaman gazilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

0-(3)-002.jpg

MADALYA TAKDİM EDİLDİ 

Konuşmaların ardından, Çiğli Kaymakamı Kaya Çıtak, İzmir Valisi Erol Ayyıldız adına gazilere anı madalyalarını takdim etti. Kaymakam Çıtak “Kıbrıs Türklerini yok olmaktan kurtarıp hürriyetlerine kavuşturan kahraman gazilerimiz ile bir arada olmaktan çok mutluyum. Valimiz adına kendilerine madalya takdim etmek de benim için büyük bir onur vesilesidir. Başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan yapan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm gazilerimize saygı ve minnetlerimi sunuyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.