O İlde Askeri Kalkışma Hareketliliği

O İlde Askeri Kalkışma Hareketliliği

AK Partili Belediye Başkanı tarafından atılan askeri hareketlilik ve kalkışma tweetleri o ili karıştırdı

Bitlis'e bağlı Tatvan'da dün gece belediye başkanı tarafından sosyal medyada atılan askeri hareketlilik haberleri üzerine halk meydanlara toplandı. Ancak iddiaların asılsız çıkması üzerine Tatvanlılar dün gece uykusuz kaldı. 

10. Komando Tugay Komutanlığı'na bağlı Sorgun Suat Kuyaş Kışlası'nda askeri hareketlilik olduğu bilgisini paylayan AK Partili Belediye Başkanı Fettah Aksoy Tatvanlılar'ı meydanlara topladı. Aynı zamanda belediye araçlarıyla da kışlanın önü kapatılırken iddialar asılsız çıkınca halk dağıldı

Vali geldi

Olay üzerine bölgeye gelen Bitlis Valisi Ahmet Çınar kalabalığa hitap ederek olayın asılsız olduğunu ve asker birliklerde hiçbir askeri hareketlilik olmadığını belirtti. Vali'nin bölgeye gelişi üzerine Tatvan Belediye Başkanı'nın hesabından şu tweetler atıldı:

"Valimiz sayın Ahmet Çınar, Tatvan’da Milli İrade nöbeti tutan Tatvan Halkını yalnız bırakmadı. Kendilerine teşekkür ediyorum"

"Tatvan’daki hareketlilik sona erdi. Şimdilik herhangi bir sıkıntı yok. Halkımız ile nöbete devam ediyoruz"

"Tatvan’da bir hareketlenme ve kalkışma söz konusuydu. Zamanında yapılan müdahale ve halkı meydana çağırmamız sonucu geri çekildiler. Şu an her şey normale döndü. Nöbetimize devam ediyoruz"
 
İl başkanı söylemiş, polis anons geçmiş

Belediye başkanı iddiaların asılsız çıkması üzerine yetkililerin kendisine ulaştığını ve halkın toplanmasını istediğini söyledi. Belediye başkanı şu açıklamada bulundu:

"Madem bir şey yoksa il başkanı neden mesaj attı? Polis telsizinden anonslar geçildikten sonra, İl Başkanı mesaj attıktan sonra ben de üzerime düşen görevi yaptım. Karayolları, Özel İare, AFAD ve diğer kurumlara ait iş makineleri de Tatvan’a sevk edildi. Herhangi bir hareketlilik yoksa bu anonslar neden yapıldı? Neden 15 gündür alanlardayız demek ki bir takım sıkıntılar devam ediyor"
 
Söylentiye göre ortaya çıktı

Valilik tarafından daha sonra yapılan açıklamada ortaya atılan iddiaların söylentiler üzerine ortaya çıktığını belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.