O Partinin Oyları Eridi

O Partinin Oyları Eridi

Optimar'ın son yaptığı ankete göre oyları en çok eriyen parti hangisi oldu, halk terörle mücadeleye nasıl bakıyor?

Optimar tarafından yapılan son ankete göre bugün seçim olsa hangi parti ne kadar oy alacağı ortaya konuldu. 

Anket sonuçları seçimden en çok HDP'nin etkilendiğini gösterirken HDP'yi destekleyen vatandaşların yüzde 61.5'inin yeni bir parti istediğini koydu. Öte yandan ankete katılanların yüzde 44'ü siyasete yeni bir parti katılması gerektiğini söyleyerek yüzde 47.8'i ise bu fikre karşı çıktı. Aynı soruda kararsızlar yüzde 6.4 çıkarken yüzde 1.7'si soruya cevap vermeyi istemedi. 

Yeni partiye ihtiyaç var diyenler içerisinden HDP içerisinden yüzde 61.5 CHP içerisinden yüzde 54.7 MHP içerisinden yüzde 43.3, AK Parti içerisinden ise 24,9'u yeni partiye ihtiyaç olduğunu belirtti.
 
Başkanlık sistemine bakış

Optimar'ın anketinde ortaya çıkan sonuçlara göre katılımcıların yüzde 50'si başkanlık sistemini desteklerken, Recep Tayyip Erdoğan'ın başkan olmasını isteyenlerin oranını ise yüzde 51...

Terörle mücadeleye destek

Aynı anket içerisinde katılımcılar terörle mücadele politikalarına yüzde 59.9 gibi yüksek bir oranla evet yanıtını verdi. 

Dokunulmazlıklar

Dokunulmazlıkların kaldırılması ankette en büyük karar birliğinin yaşandığı alan olarak ortaya çıktı. Ankete katılanların yüzde 21.2'si hayır derken yüzde 73.6'sı ise dokunulmazlıkların kaldırılmasına olumlu yaklaştığın açıkladı.

Bugün seçim olursa hangi partiye oy verirsiniz?

Açıklanan anket sonuçları çerçevesinde en büyük erime HDP tabanında görülürken diğer partilerde pek fazla değişiklik olmadı. İşte o anket sonuçları:

AK Parti 51,4
CHP: 24,3
MHP:11,6
HDP:10,1 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.