O Patlama ile İlgili Şok Rapor: Saklamışlar!

O Patlama ile İlgili Şok Rapor: Saklamışlar!

İstiklal Caddesi ve Atatürk Havalimanı’ndaki patlamalarla ilgili istihbaratı Jandarmanın kasıtlı olarak değerlendirmediği iddia ediliyor.

TBMM 15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nda dile getirilen İstanbul’daki İstiklal Caddesi ve Atatürk Havalimanı’ndaki patlamalarla ilgili istihbaratı Jandarmanın kasıtlı olarak değerlendirmediği iddiasının, emniyet raporuna da yansıdığı ortaya çıktı. İstiklal Caddesi’deki eylemde beş kişi ölmüş, 37 kişi yaralanmıştı. Komisyondaki emniyet belgelerine göre İstiklal Caddesi saldırısı rapora şu şekilde yansıdı:

EYLEM ÖNCEDEN BİLDİRİLDİ:
27 Şubat 2016 günü Suriye uyruklu Ebu Haydar isimli şahıs, DAEŞ terör örgütü adına İstanbul ilinde eylem yapılması için bomba sevkiyatı başta olmak üzere DAEŞ terör örgütünce evinin depo olarak kullanılacağını Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevlilere bildirmiş, ancak bu konu hakkında herhangi bir işlem yapılmadığı ifadelerden anlaşılmıştır.

ÜSTLERİNE BİLDİRMEDİLER:
Ebu Haydar, ifadesinde Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görev yapan; şüpheli İrfan Çetinkaya, Hilmi Ünlü isimli şahısları fotoğraftan teşhis ederek bu görevlilere bahse konu bomba sevkiyatını önceden bildirdiğini beyan etmiştir. Soruşturma kapsamında gözaltında bulunan ve bu şahıs ile görüştüğünü beyan eden şahıslar ise adı geçen şahsın DAEŞ terör örgütü adına İstanbul iline bomba sevkiyatı ile ilgili istihbari mahiyette bilgi verdiğini bu bilgi verme tarihinin de 27 Şubat 2016 olduğunu beyan etmişleridir. Bu doğrultuda yapılan araştırmalarda; 19 Mart 2016 günü DAEŞ terör örgütü militanı tarafından İstanbul İlinde İstiklal Caddesi’nde canlı bomba eylemi gerçekleştirilmiştir. Yapılan çalışmalarda; şüphelilerin aldıkları bilgiyi yaptıkları araştırmalarla birlikte kendi üstlerine ve ilgili birimlere ve olayın engellenmesi için eylemin yapılacağı yönünde bildirmedikleri ifadelerinden anlaşılmaktadır.

 

 

 


Önder Yılmaz / Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.