O Türkiye’nin çok konuşulan popçularından biri! 

O Türkiye’nin çok konuşulan popçularından biri! 

Köşe yazarımız Aslan Sayım, Ömer Topçu ile söyleşti...

Bir şarkı yaptı milyonlara ulaştı. 

Önü çok açık bir isim... 

Pop müziğinin yeni seslerinden biri

Ömer Topçu ile çok özel röportaj sizlerle.

image2-007.jpeg
Öncelikle röportajıma seni tanıyarak başlamak istiyorum. Ömer Topçu kimdir? Bize biraz kendinden bahsederek başlayalım? 

Ömer Topçu: Öncelikle merhaba sizlere ve değerli takipçilerine.. 12 Şubat 1988 Yılında İstanbul Şişli’de dünyaya geldim. Eğitimimi yine İstanbulda tamamladım. Beş kardeşiz, dört ablam var evin en küçüğü ve tek erkek çocuğu benim. Babamızı ben henüz beş yaşındayken trajik bir trafik kazasında kaybettik. Böylelikle babamdan bana emanet beş özel kadın kaldı, ablalarım ve annem. Ablalarım evlendi, küçücük ailemiz şuan yeğenlerimle büyüdü. Ben ise annemi yalnız bırakmadım kendisiyle yaşıyorum, Ona aşığım..

Star Avı ve O Ses Türkiye gibi başarılı yarışmalarda yer aldın. Bu programlar kariyerine bir artı kazandırdı mı? 

Ömer Topçu: Ben müzisyen doğduğuma inanıyorum. Müziğe ilgim çok küçük yaşlarda başladı. Özetlersek; 16 yaşımda tesadüfen gittiğim bir restoranda, aynı zamanda orada şarkı söyleyen sahibine, mekanında şarkı söyleme isteğimi belirtmem ile başladı. Kendisi bana bunu bir şartla yapacağını söyledi. İki ay boyunca orada bulaşık yıkayıp, paspas çekecektim. Yaptım.. Ve sonra o büyülü an geldi.. Çok iş yapmayan dükkana sesimi duyan gelmişti. Uzun süre orada şarkı söylemeye devam ettim.. 

image1-007.jpeg

Oh Olsun isimli single çalışman ile müzik piyasasını salladın bu proje oluşumunu bizlere anlatır mısın? 

Ömer Topçu: Demet hanımla geciken single çalışmam için titizlikle şarkı bakıyorduk. Çok fazla şarkı geldi çoğu ünlü bestecilerindi ama içimize sinmiyordu. Bir sabah Demet hanım bana Oh Olsunun demo videosunu yolladı. Şarkının nakarat bölümünde bu tamamdır dedim. Demet hanım zaten emindi şarkının başarılı olacağından. Pişman etmedi bizi çok şükür. Mesleki kariyerimin ilk çalışması yılın şarkısı olarak bana bir altın plak getirdi. Destekleyen herkese ve Demet hanıma tekrardan teşekkür ederim. Şarkımızı Zafer Kerey ve Turgay Saka birlikte yarattılar, en özel teşekkürüm kendilerinedir.

Çok güzel sesin var. Slow ve arabesk şarkılarına gitmesine rağmen hareketli bir şarkıyla çıktın. Slow yada arabesk bir şarkı okumayı düşünüyor musun?

Ömer Topçu: Bu aslında bir tesadüf oldu. Kafamızda slow yada hareketli olgusu yoktu, doğru şarkı aradık biz. Kesinlikle ruhuma ve duyguma hitap eden slow olmasına rağmen, peş peşe çıkardığım projelerim hareketli.

Yeni bir albüm yada single çalışman var mı? Müzik kariyerine neler katmak istiyorsun? 

Ömer Topçu: Evet şimdi yeni projem bir slow. Ve büyük ihtimalle sözü müziği bana ait olacak. Şuan kendi şarkılarım içinden hangisiyle çıkacağıma karar verme aşamasındayım. Güzel bir ivme yakaladığım çıkışıma devamlılık katabilmek ve daha çok kitleye hitap etmek en büyük isteğim.

image3-004.jpeg
Hem yakışıklısın hemde fit bir vücuda sahipsin. Oyunculuk yada televizyon da bir program teklifi gelse düşünür müsün?  

Ömer Topçu: Teşekkür ederim . Asıl mesleğim müzik benim. Oyunculuk ile ilgili ne bir düşüncem ne de ilgim var. Herkes bildiği işi yapmalı diye düşünüyorum. O kulvarda yıllarını eğitime harcamış gerçek oyunculara saygı duyuyorum. Ama Tv de müzik ile alakalı bir projede bulunmayı isterim. 

Demet Akalın ile yollarınız nasıl kesişti? Uzun zamandır vokalistliğini yapıyorsun bu beraberlikten keyif alıyor musun? 

Ömer Topçu: Aslında bu çok bilindik bir hikaye yine söyleyeyim . O ses Türkiye yarışması keşfi ile kesişti yollarımız. 6 yıla yakın vokalistliğini üstlendim. Oh Olsun çıktığı andan itibaren vokalistlik serüvenimi noktaladım. Bir okul gibiydi, çok şey kattı. Çok özel anlarımız oldu. Can ciğer olduk. Hala sık sık görüşürüz kopmadık.

image4-001.jpeg

Kova burcu Erkeği olarak burcunun özelliklerini taşıdığını düşünüyor musun? Nasıl bir yapın var sakin misin hızlı mısın?

Ömer Topçu: Çok zor biriyim. Bir bakarsınız ağzım kulağımda bir bakarsınız bir köşede gözyaşı döküyorum. Duygudan ibaretim. Çok detaycıyım. Ani parlamalarım bi anda sönen öfkem var. Dürüstüm, merhametliyim. Hayvanları çok seviyorum. Sakin bir yapım var aslında.. bana müzik deyin bir eve kapayın, gözüm dışarıyı görmez. 

İlişkilerinde Kıskanç bir erkek misin? Bir ilişkide karşı taraftan beklentilerin neler? 

Ömer Topçu: İyi bir insanım, iyi bir evladım, iyi bir çok şeyim. Ama kötü bir sevgiliyim. Kendi canımı da çok yaktım yaşadığım hatrı sayılır iki ilişkimde yaptığım hatalarla . İyi insanlara denk geldim hep ama kıymetlerini bilemedim. Şimdi onların çok güzel birliktelikleri benim ise kocaman bir yalnızlığım var Oh Olsun bana. Kıskanç biriyim evet. Kıskanılmaktan da rahatsız olmadım hiç. Seven kıskanır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum