O ülke giriş yasağı getirmeye hazırlıyor

O ülke giriş yasağı getirmeye hazırlıyor

Almanya yeni tip korona virüs (Covid-19) önlemleri kapsamında İngiltere, Güney Afrika, Brezilya ve Portekiz ile hava trafiğini durdurmaya hazırlanıyor.

Federal İçişleri Bakanlığı Sözcüsü, ülkeye giriş kısıtlamaları için şu anda bakanlıklar arasında anlaşmaya varıldığını, ancak detaylı açıklama yapmanın erken olduğunu duyurdu. Alman medyası da daha bulaşıcı olduğu belirlenen mutasyon virüsün görüldüğü İngiltere, Güney Afrika, Brezilya ve Portekiz gibi ülkelerle hava trafiğinde sert kısıtlamalara gidileceğini, hava veya kara sınırlarının kapatılacağı ülkeler listesine Hollanda ve Danimarka'nın da alınacağını yazdı.

Öte yandan Almanya'da, riskli bölge ilan edilen ülkelerden gelen tüm yolculardan ülkeye girişte negatif korona virüs test sonucunu içeren belge isteniyordu.

Alınan önlemler kapsamında Portekiz de korona virüsün mutasyona uğramış türünün görüldüğü Brezilya ile tüm uçuşları Çarşamba günü durdurmuştu. Norveç, Cuma gecesi neredeyse tüm yabancılara sınırlarını kapatacağını açıklarken, Finlandiya ise zorunlu olmayan tüm hava yolculuğunu yasakladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.