Oceanlava’nın Türkiye ayağının ilki Çeşme’de gerçekleşecek

Oceanlava’nın Türkiye ayağının ilki Çeşme’de gerçekleşecek

Organizasyonla Çeşme’nin spor turizmi başkenti imajına katkı sunmak hedeflendiği bildirildi.

Mehmet ÖZDOĞRU- Dünyaca kabul gören spor müsabakalarından olan Oceanlava’nın Türkiye ayağının ilki Çeşme’de gerçekleşecek. Organizasyonla Çeşme’nin spor turizmi başkenti imajına katkı sunmak hedeflendiği bildirildi.Dünyada kabul gören triatlon organizasyonlarından Oceanlava’nın Türkiye ayağının tanıtım toplantısı Radisson Blu Otel’de gerçekleşti. Toplantıya Vali Yardımcısı Erhan Günay, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Türkiye Triatlon Federasyonu Bayram Yalçınkaya, Gençlik ve Spor il Müdürü Nüamber Uslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ersan Odaman ve Oceanlava Proje Direktörü Alper Şensan ile TRC Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Açıkalın katıldı.İzmir Valiliği himayesinde, Türkiye Triatlon Federasyonu’nun katkılarıyla, Büyükşehir Belediyesi ve Çeşme Belediyesi ev sahipliğinde, TRC Organizasyon tarafından gerçekleştirilecek olan Oceanlava’nın Türkiye’deki ilk ayağı Çeşme’de yapılacak. 12-13 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan etkinlik ‘Yüzme, bisiklet ve koşu’ müsabakalarını içerecek. Dünyanın dört bir yanından binlerce sporcunun katılarak, 25 binden fazla turist çeken organizasyon ile Çeşme’nin spor turizminin başkenti yapmak hedefleniyor.

‘ÇEŞME İSE GELİRİZ ’

Tanıtım toplantısında konuşan TRC Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Açıkalın, organizasyon için Çeşme’yi tercih ettiklerini çünkü ilçenin Türkiye’deki turizm destinasyonları içinde en önemlilerinden olduğunu söyledi. Çeşme adını duyan insanlarda büyük bir heyecan uyandığını belirten Açıkalın, “Çeşme’de bireysel ve takım yarışı olmak üzere iki müsabaka düzenlenecek. Hem ulusal hem de uluslararası alanda ‘Çeşme ise geliriz’ algısı çok yüksek. Bizim amacımız bu algıya, sporla bir artı değer katabilmek. Oceanlava senede 12 bin atletin katıldığı bir zincir. Yaklaşık 25 bin kişilik bir turizm potansiyeli yaratıyor. Avrupa ve Balkanlar’da gerçekleştiriliyor ağırlıklı olarak ve Türkiye bunun 12. Ayağı olarak yer alacak. Normal şartlarda organizasyona yaklaşık 1000 sporcunun katılım göstermesini öngörüyorduk. Ancak son gelişmelerden sonra elbette tam bir sayı vermek zor. Almanya’daki etkinlikte her türlü müsibete rağmen 750 sporcu var ve bunların büyük kısmı yabancı sporculardı. Dolayısıyla Çeşme etabında da her şeye rağmen iyi bir katılım olacağını öngörüyoruz” dedi.

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran da konuşmasında etkinlik teklifinin kendisine geldiği süreçte ilk üç dakikada kabul ettiğini belirterek “Çeşme, böyle büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmaya alışık. İlçemizde sadece deniz, kum, gastronomi değil kültür ve spor alanında da iddialı olalım istiyoruz. Böyle bir organizasyon önümüze sunulduğunda bizde havaya kalktık açıkçası” ifadelerini kullandı.

Türkiye Triatlon Federasyonu Bayram Yalçınkaya da organizasyonun kendi branşlarıyla birlikte İzmir ve Çeşme’ye büyük katkı sağlayacağını vurgulayarak, “Biz spor turizmi açısından, sporu bir araç olarak kullanarak ülkemizde bir katkı sağlamak istiyoruz. Bu nedenle hem Çeşme’ye hem İzmir’e hem de bizim branşımıza büyük katkı sağlayacak bir organizasyon. Bu seneki katılım sayısı çok önemli değil ancak bu yıl başarıyla atlatırsak seneye 2 bin katılımcı sayısını rahatlıkla yakalayabileceğimize inanıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.