Ödemiş Belediyesi'nden yaya önceliği!

Ödemiş Belediyesi'nden yaya önceliği!

Ödemiş’te İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Yaya Geçidi Nöbeti” farkındalık etkinliğine Ödemiş Belediyesi de destek verdi.

Belediye Başkan Yardımcısı Özay Kaptan, sürücülere bilgilendirici broşür dağıtarak, “Öncelik hayatın, öncelik yayanın” dedi.  Trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla 81 il ve ilçelerinde eş zamanlı düzenlenen “Yaya geçidi nöbeti” etkinliğine katılan Ödemiş Belediye Başkan Yardımcısı Özay Kaptan, üzerinde “Öncelik hayatın, öncelik yayanın” ifadelerinin yer aldığı tişörtü giyerek Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerine destek verdi. Kaptan, Zabıta Müdürü Ali Palamut ile birlikte Saraçoğlu ve Hürriyet caddelerindeki yaya geçitlerinde sürücülere yaya önceliğiyle ilgili broşürler dağıttı.

img_7106.jpg

Kaptan, “Bilindiği gibi 2019 yılı İçişleri Bakanlığı tarafından "Yaya Öncelikli Trafik" yılı ilan edilmişti. Bugün de bu konudaki bilincin artması ve yaya geçitlerinde geçiş üstünlüğünün yayalarda olduğunun tekrar hatırlatılması amacıyla Yaya Geçidi Nöbetleri düzenlendi. Biz de kentimizdeki yayalarımız için Ödemiş Belediyesi olarak bu etkinliğe destek verdik.

once_yaya_1-(1).jpg

Karayolları Trafik Kanunu'nun 74'üncü maddesinde yapılan değişiklikle sürücülerin trafik polisi veya trafik ışığı bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışlarına, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken ‘yavaşlaması’, buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yaya varsa ‘ilk geçiş hakkını vermesi’ zorunlu hale geldi. Bu noktada tüm sürücülerimize hem yasal zorunluluğu hatırlatıyor hem de kazaların en aza inmesi için tüm vatandaşlarımızı daha dikkatli olmaya davet ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.