OGM'nin EN'leri ödüllerini aldı

OGM'nin EN'leri ödüllerini aldı

Ormancılık faaliyetleri ile ormancılığın gelişimine katkı sağlayanların ödüllendirildiği 'OGM En'leri Ödül Töreni' gerçekleştirildi. 

AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen OGM En'leri ödül törenine katıldı. Programa katılan Kırkpınar, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile birlikte ödüle layık görülenlere ödüllerini takdim etti.

Türkiye’nin tarım ve hayvancılık ile orman ve su işleri alanında 2002 yılından buyana ciddi mesafeler kat ettiğine vurgu yapan Kırkpınar, Türkiye'nin, orman varlığını artıran nadir ülkelerden olduğunu söyledi. Kırkpınar,  “2023 yılı hedefimiz, orman varlığımızı 23,4 milyon hektara çıkararak, yüzde 30 olan dünya ortalamasına ulaşmak. Bakanlığımız 2023 yılı sonuna kadar toplam 7 milyar fidanı toprakla buluşturarak dünyada yaşayan her bir insan için bir fidan dikmeyi hedefliyor. Bizler de vatandaş olarak Tarım ve Orman Bakanlığımızın bu hedeflere ulaşması noktasında elimizden gelen gayreti göstereceğiz”  ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin orman yangınlarına müdahale hızında ve yangın başına düşen alan miktarında da lider bir ülke olduğunu dile getiren AK Partili Kırkpınar, özellikle çocuk ve gençlere orman sevgisi ve bilincini kazandırmak amacıyla bugüne kadar 137 şehir ormanı kurulduğuna dikkat çekti. 

OGM çalışanlarını ödül töreniyle onurlandırarak farkındalık oluşturmak ve personelin gücüne güç katmak istendiğine dikkat çeken Kırkpınar, “Sayın Bakanımızın nezdinde Tarım ve Orman Bakanlığı çalışanlarına hemşerilerimiz adına teşekkür ediyoruz. Teşekkür etmek, ödül vermek çalışan arkadaşlarımızın motivesini artırır ve daha başarılı olurlar inşallah” dedi. 

Bu kapsamda, 1 saat içinde en fazla fidan dikilmesiyle Çorum'un Guinness Rekorlar Kitabı'na girmesini sağlayan Çorum Orman İşletme Şefliği, İzmir Menemen yangınının içinde kalan arazöz operatörü ile Muğla-Dalaman yangınında kendilerinden 5-6 saat haber alınamayan ekip ödüle layık görüldü.

Geleceğe Nefes kampanyasında diktiği ağaçlarla "En küçük Geleceğe Nefes Gönüllüsü" seçilen Aylis Alpöz'e de ödül takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.