Öğrenciler kan bağışında bulundu!

Öğrenciler kan bağışında bulundu!

Reha Midilli Turizm Fakültesi öğrencileri Türk Kızılay’ına kan bağışında bulundu. Kan bağışında bulunanlar arasında kız öğrencilerin çoğunlukta olması dikkat çekti.

Türk Kızılayı mobil kan alım ekibi 2 saatlik süre için Atatürk Mahallesi yamaçlarında bulunan Fakülte binasında konuşlandı. Gönüllü öğrencilerin öncelikle kan vermeye uygun olup olmadığı kan sayımları yapılarak belirlendi. Uygun olan öğrencilerden 27 ünite kan bağışı alındı. Kanın sürekli ihtiyaç olduğunu bildiklerini bu yüzden sağlıklı her insanın kan vermesi gerektiğine inandıklarını belirten öğrenciler rahatsızlanan büyükleriyle hastanelerde kan temini konusunda yaşadıkları bazı sıkınttılarında kan vermelerinde etkili olduğunu söylediler.

Bağışçı öğrencilerden Abdullah Dündar kan vermenin çok önemli olduğunu bildiklerini bu yüzden gönüllü olarak kan verdiklerini söyledi. Abdullah Dündar; “Belki o an bize kan lazım olmuyor. Ama o kana mutlaka birinin ihtiyacı oluyor ve verdiğimiz kan mutlaka kullanılıyor. Bu yüzden de kan vermenin çok gerekli  olduğuna inanıyoruz. Umarım herkes kan verir.”dedi.

öğrencilerden Oya Zeynep Şahin ise; bir ünite kanın 3 kişinin hayatını kurtardığını bilmenin kan vermek için yeterli bir neden olduğuna dikkat çekti. Oya Zeynep Şahin kan vermekten çekinenlere; “Korkacak bir şey yok. Basit bir işlem. Sizleri de kan vermeye davet ediyoruz” sözleriyle seslendi. Türk Kızılayı mobil ekibi Foça Turizm Fakültesi’nden sonra kan alım işlemlerine Foklu Çeşme önünde devam etti. 2 saat süren alımlara Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)Foça Şubesi 15 bağış ile destek verdi.  Türk Kızılayı’na bir günde Foça’dan toplam 42 ünite kan sağlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.