Öğrenciler kep atarak mezun olmanın mutluluğunu yaşadı.

Öğrenciler kep atarak mezun olmanın mutluluğunu yaşadı.

İktisat, İşletme, Maliye, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ile Uluslararası Ticaret ve Pazarlama bölümlerinden mezun 108 genç kep atarak mezuniyet başarılarını kutladı.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul Deliktaş’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene Rektör Prof.Dr.Saffet Köse, Çiğli İlçe Emniyet Müdürü Şenol Kurt,  Rektör Yardımcıları Prof.Dr.Turan Gökçe, Prof.Dr.Adnan Kaya, Dekanlar, Dekan Yardımcıları, öğretim üyelerinin yanı sıra çok sayıda aile katıldı.

“Stratejik konumlarda ve karar mercilerinde yer alacaklar.”

Törende konuşan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Saffet Köse,  İİBF mezunlarının ülkemizin geleceğinde çok önemli rol oynayacaklarından emin olduğunu kaydetti. Rektör Prof. Dr. Köse, İİBF’nden iktisat, maliye, işletme, uluslararası ticaret, siyaset ve kamu yönetimi, sosyal hizmetler bölümlerinden mezun olan gençlerin mesleklerinde stratejik konumlarda ve karar mercilerinde yer alacaklarını kaydederek; “Bizim değerler dünyamızda genel sorumluluk ve bilincine emanet denir. Emanet de emin olana verilir. Emin olmanın en önemli ilkesi dürüstlüktür. Dürüstlük ise yalanın sizi kurtardığı yerde doğruyu tercih edebilmektir. Ben tüm mezunlarımızın aldıkları görevlerde dürüstlük ilkesine sadakat göstererek mesleklerini icra edeceklerini, emanet bilincinin bir gereği olarak ehliyet, liyakat ve adalet gibi bizim ölmez değerlerimizi yaşatacaklarına böylece hem Hakkın rızasını hem de halkın gönlünü kazanacaklarına olan inancımı belirtmek istiyorum.” diye konuştu.

İKÇÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul Deliktaş da üçüncü dönem mezunlarını sektöre uğurlamaktan duydukları mutluluğu paylaştı. Mezun gençlerin  ülkemizin kalkınmasına ve toplumsal refahın artmasına katkıda bulunacaklarına olan inancını aktaran Prof.Dr.Deliktaş, “Bu süreçte edindiğiniz bilgiler, kazandığınız yetkinlikler ve değerlerle hem kariyerinizde hem de eğitim hayatınızın devamında başarılı olacağınıza; yine mesleki ve etik değerlerden ödün vermeden, kendinize, ailelerinize, topluma ve ülkemize olan sorumluluklarınızın bilinciyle ve sürekli gelişim anlayışıyla tüm hedeflerinizi gerçekleştireceğinize yürekten inanıyor ve güveniyorum.   Bundan sonraki yaşamınızda kendinize ve geleceğinize olan inancınızı ve güveninizi asla kaybetmeden hızla değişen çağa ve yeniliklere ayak uydurmada ve başarılı olmada ve kariyer planlarınıza ulaşmada, azimle çalışmaya devam ederken İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi İİBF ailesinin bir ferdi ve elçisi olarak bizleri de onurlandırmaya devam edeceksiniz.” dedi.

Öğrenciler adına duygularını paylaşan fakülte birincisi Uluslararası Ticaret ve Pazarlama Bölümü öğrencisi Ezgi Erentürk ise başarının yolunun sevilen bir mesleği seçmekten geçtiğini söyledi. Erentürk, bu süreçte daima yanlarında olan başta aileleri olmak üzere tüm hocalarına ayrı ayrı teşekkür etti ve “Yeni bir hayat bizi bekliyor.” diyerek her türlü güçlüğün üstesinden çok çalışarak geleceklerini ifade etti.

Tören mezun öğrenciler anısına okul kütüğüne isim plaketini çakan Ezgi Erentürk’ün ardından dereceye giren öğrencilere belge takdimi ile devam etti. Maliye Bölümü öğrencilerinden oluşan dans topluluğunun Zeybek Gösterisi beğeniyle takip edilirken, diplomalarını alan mezunlar kep atarak takdim edildi. Tören, heyecan ve coşkularını aileleri ve hocaları ile paylaşan gençlerin kep atmasıyla son buldu.

arif-cayan-(2)-003.jpg

Arif Çayan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.