Öğrencilerden teşekkür geldi

Öğrencilerden teşekkür geldi

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Hasan Mandal kapatılan üniversitelerin öğrencilerinin teşekkürlerini kabul etti

İzmir’de kapatılan üniversitelerin öğrencileri  kendilerini mağdur etmediği  ve devlet üniversitelerinde öğrenimlerine devam etmelerinin yolunu açtığı için Yükseköğretim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Hasan Mandal’a  65 bin öğrenci adına çiçek vererek teşekkür etti. Öğrenciler Prof. Dr. Mandal’ı “ Gönüllerin Fatihi Hasan Mandal’a  65 Bin Teşekkür” ve “65 Bin Öğrencinin Dert Ortağı Hasan Baba Hoşgeldin, İzmir’deki Çocukların” yazılı pankart ve dövizlerle karşıladı.

 Ege Üniversitesi  Rektörlüğü’nde yapılan törene Yükseköğretim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Hasan Mandal,  Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun ve Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Handan Ak  katıldı.

Çiçeği kabul ettikten sonra öğrencilere  telkinlerde bulunan Prof. Dr. Mandal, “Sonuçta bu planımızda olmayan zor bir süreç. Bu süreç esnasında herkes üzerine düşen görevleri  tam anlamıyla yapmaya çalışıyor. Bugüne kadar biz öğrencilerimize elimizden  geldiği kadar empati yapmaya çalıştık hala da eksikler vardır ama bizim bu yaptığımız empatiyi öğrencilerimizden de üniversitelerimiz için istiyoruz. Alışılagelmişin dışında bir durum söz konusu fakat ikinci dönemin sonuna kadar bunların da aşılacağına inanıyorum” dedi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun ise öğrencilere

“Bundan sonra göreviniz ders çalışmak. Yeni bir sayfa açıldı, hepinize başarılar dilerim. Allah yardımcınız olsun” diye konuştu.

SÜREÇ NASIL İŞLEDİ

                Özel okulların kapanması ile  65 bin öğrencinin mağduriyet yaşadığı süreç, 23 Temmuz’da başladı. Bu sürecin ilk  başlangıcında  YÖK’ün  ilk aldığı karar; kapanan  her bir vakıf üniversitesinin bir koordinatör üniversiteye devredilmesiydi. Bu 65 bin öğrenciyi mutlu etmişti. Fakat bu sevinç kısa sürdü, bu kararın iptalinden sonra puan sistemiyle yeniden ÖSYM  kurallarına göre  tercihen yerleştirme kararına dönüştü.

YÖK  Başkan Vekili  Prof. Dr. Hasan Mandal ve Bursa Millet Vekili Ceyhun İrgin;  65 bin öğrencinin mağduriyetinin giderilmesi için özel öğrencilik statüsü konusunda büyük bir çaba ve mücadele vermesi ile bu olanaklar öğrencilere sağlandı. Özel öğrencilik statüsü ile her öğrenci kendi yaşadığı ilde veya tercih ettiği ilde   okuma olanağına kavuştu.

Bu süreçte öğrencilerin tüm sorunlarıyla birebir ilgilenen Dr. Ceyhun İrgil, basın  ayağını başarılı bir biçimde yürüten  Haydar Koçak,  Prof. Dr. Hasan Mandal ile öğrenciler arasında köprü kurarak sürecin en az sorunla bugüne kadar gelmesini sağladı. Bu süreçte Prof. Dr. Mandal,  öğrencilerle her kanaldan iletişimde kalarak süreci bugüne kadar başarılı bir şekilde getirdi ve 65 bin öğrencinin sevgisini kazandı . Onların gönüllerini fethetti. Öğrenciler,  YÖK  Başkan Vekili Prof. Dr. Hasan Mandal ve Dr. Ceyhun İrgil’e teşekkür ve şükranlarını sunmak için  Ege Üniversitesi Rektörü   Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun’un ev sahipliğinde  düzenlenen toplantı öncesi Hasan Mandal Hocayı pankartlarla ve dövizlerle karşıladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.