Öğrencilere YKS tavsiyeleri

Öğrencilere YKS tavsiyeleri

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) uzman klinik psikoloğu Gizem Simge Kısa, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) katılacak öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Üniversite hayalini gerçeğe dönüştürmek adına milyonlarca öğrenci, yoğun bir çalışma dönemi geçirdi. Adaylar, kariyer hedeflerine ulaşmak için önlerindeki son aşama olan YKS’de başarılı olmaya odaklanırken, İEÜ’nün uzman klinik psikoloğu Gizem Simge Kısa’dan öğrencilere dikkat çekici uyarılar geldi.

gizem-simge-kisa.jpg

"KORKU YA DA ENDİŞE OLARAK GÖRMEYİN"

Sınav öncesi biraz heyecanın normal olduğunu ancak bu durumun zarar verici bir boyuta ulaşmaması gerektiğini söyleyen Kısa, “Sınava çok az bir süre kaldı, adaylar şimdiye dek ellerinden gelen çabayı gösterdi. Şimdi, çalışmanın karşılığını alma ve öğrenciler için hedefe ulaşma zamanı. YKS, ilkokuldan itibaren üniversitede okuyacağı günün hayalini kuran bir öğrenci için hedefe ulaşmayı sağlayacak son sınav. YKS’yi, bir korku ya da endişe olarak görmek yerine; üniversitenin, yıllardır kurulan hayallerin kapısını açacak bir sınav olarak görebiliriz. Sınav öncesi asla olumsuz düşüncelere kapılmayın. Örneğin; üniversiteye başladıktan sonra neler yapmak, günlerinizi nasıl geçirmek istediğinizi düşünün. YKS, gelecek için önemli bir aşama ancak asla telafisi olmayan bir sınav da değil. Bunu aklınızdan çıkarmayın” diye konuştu.

sinav-gorsel-1.jpg

"KENDİNİZİ KİMSEYLE KIYASLAMAYIN"

Kısa, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğer içinizde sınavla ilgili herhangi bir konuda kaygınız varsa, bunu ailenizle ve yakın çevrenizle paylaşabilirsiniz. İçe kapanmayın; konuşmaktan, duygularınızı anlatmaktan çekinmeyin. Ancak sürekli sınavı düşünüyorsanız, bundan hemen vazgeçin. Arkadaşlarınızla vakit geçirmek, sosyal yönden sizi mutlu eden etkinlikler yapmak, motivasyonunuzu olumlu etkileyecektir. Kendinize güvenin. YKS’de başarıya ulaşacak bilgi ve kapasiteye sahip olduğunuzu kendinize hatırlatın. Olumlu bakın, kendinizi de kimseyle kıyaslamayın. Uyku düzeninizi korumaya, geç yatmamaya dikkat edin. Günlük rutininizde önemli değişimler yapmamaya da özen gösterin.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum