Öğretmen Serpil Subaşı, Picasso Sergisi'ni anlattı

Öğretmen Serpil Subaşı, Picasso Sergisi'ni anlattı

Öğrencileriyle birlikte İzmir'deki Picasso sergisine gitti.

Ve bu günün asıl mimarı olan Sevgili Picasso,

6-084.jpg

Öğrencilerime ışık oldun, yürek oldun ve ilham oldun. Dünyaca ünlü bir ressamın eserlerini akıllı tahtada ve kitaplardan sözel olarak anlatmak yerine orjinal çalışmalarının üzerinde ifade etmek var yaaa nasıl güzel bir duyguydu anlatamam.

4-332.jpg

Çiğli Fen Lisesinden 25 kişilik 10.sınıf öğrencilerimle  bugün Picasso Resim sergisindeydik.

Teşekkür ederim. İzmir'e böylesi bir sanat aşkını veren ve  bu güzel  organizasyonda emeği olan herkese.

5-142.jpg

Yıllar önceydi İstanbul'a gelmişti Picasso'nun eserleri .Ve Çiğli Resim öğretmenlerine destek veren rahmetli Ensari Bulut sayesinde gitmiştik İstanbul Beyaz Atlı Köşkte ki sergisine...

3-466.jpg

Bu sergi, Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerdeki önemli kurumların yer aldığı Picasso-Méditerranée, kültürler arası etkileşimi amaçlayan, sergiler ve sempozyumlar bütünü olan organizasyonunun kapanış sergisini gerçekleştirmek üzere Arkas Sanat Merkezi’ni seçerek, İzmir’de ilk kez Picasso sergisinin düzenlenmesine olanak verilmiş. Arkas Sanat Merkezi’nde her bir sergi alanı; modern sanatın pek çok alanına yol açan, klasik gelenekleri yıkan bu çok yönlü sanatçının farklı uzmanlık alanlarını gösteren, eskizler, heykeller, resimler, çizimler, kostümler ve belgelerden oluşan bir seriye rehberlik ediyor. Ayrıca sergide yer alan “Akrobat” tablosu, sanatçının insan vücudunu zamanında ötesinde bir form ile resmettiği, modern resmin önemli örneklerinden biri olma özelliği de taşımakta.

20. yüzyılın sanat dehası olarak kabul edilen, Kübizm akımının öncüsü İspanyol ressam Pablo Picasso’nun sahne sanatlarına yönelik çalışmalarını kapsayan, küratöryel bir kurguyla oluşturulan Picasso & Gösteri Sanatı sergisinde; Picasso’nun sanat yaşamını derinden etkileyen gösteri dünyasının kapıları aralanıyor. Paris Picasso Müzesi, Fondation Julio Gonzalez, Opera Garnier ve Brüksel’de yer alan Kontaxopoulos-Prokopchuk Koleksiyonu’ndan 83 eserin olduğu sergide, sanatçının yazarlar, şairler ve müzisyenler gibi pek çok sanatçıyla sürdürdüğü yakın bağları belgeleyen fotoğraflar da yer alıyor. Kesinlikle gitmenizi öneriyorum. Sevgilerimle.

1-792.jpg2-660.jpg7-050.jpg8-041.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.