Okay Barış “Zaten Yaz 3 Aydı” şarkısına klip çekti

Okay Barış “Zaten Yaz 3 Aydı” şarkısına klip çekti

Sezen Aksu’den “Mazhar Alanson’a ithafen “Zaten Yaz 3 Aydı”…

Sezen Aksu ‘nun “Okay aslında elektronik şarkılar yapmayı ve söylemeyi tercih eden bir müzisyen. Ama elektronik müzikte yeteri kadar ortaya çıkmayan çok özel bir sesi ve duygusu var. “Gel, bir tane de böyle bir albümün olsun” dedim. Bir sene sonra kabul etti. Pek de güzel oldu bence... Okay, sokaktan mezun; en zorlu okuldan... Sesindeki tevekkül, isyan, şefkat, abilik oralardan. Ustalığı da öyle... Usta-çırak geleneğinin disiplininden ve çelebi adabından. Tam anlatamayabilirim: Okay bi’ şey... Bi’ şey de adını bulamıyorum. Siz bulursunuz zaten.” dediği yeni keşfi  Okay Barış ‘Artık Sevilmiyor Böyle’ albümünün 2’nci klibini “Zaten Yaz 3 Aydı” şarkısına çekti.

Okay Barış kimdir?

18 Haziran 1974 yılında İstanbul’da doğan Okay Barış,Türkiye’de bilgisayarla yapılan müziğin önde gelen temsilcilerinden biridir.

1989 yılında profesyonel olarak müzik kariyerine giriş yapan sanatçı, dizi müzikleri, reklam jingleları, düzenlemeler, vokal kayıtları, beste ve şarkı sözleri gibi çalışmaların yanısıra Türkiye’nin ünlü sanatçılarından Sezen Aksu, Rafet El Roman, Aşkın Nur Yengi, Çelik Erişçi, Yaşar Kurt, Nez, Yusuf Güney, Burçin Birben, Ozan Koçer, Cemal Çimen, Cengiz İmren, Kerim Tekin, Zeynep Başkan, Flört gibi isimlerle albüm ve sahne çalışmalarında bulundu.

“Engellenmistir” (Ekşi sinema) ve Saran Anadolu basketbol takımının müziklerine imza attı.

‘Ne isem o’ adlı ilk solo albümü, 2011 yılında dijital platformdan satışa sunulmuştur.Albüm 10 şarkıdan oluşmaktadır ve bütün şarkıların söz, müzik ve düzenlemeleri Okay Barış tarafından yapılmıştır.

Aynı zamanda dünya üzerinde,350 platformda satışa sunulan 3 adet single çıkarmıştır.Sanatçı Nez’in seslendirdiği  Who’s in the cabin” adlı şarkı dünya üzerinde toplam 7 ayrı karma albüme girdi.

2017 Nisan ayında vizyona giren,başrollerini Bade İşçil ve Tolgahan Sayışman’ın paylaştıkları “Eski Sevgili” filminin soundtrack şarkısını Burcu Tatlıses ile birlikte seslendirdi.

Sezen Aksu’nun ‘ Biraz Pop , Biraz Sezen’ albümündeki  “İhanetten Geri Kalan”, “Baba Evi” , “Üfle de Söneyim” şarkılarının düzenlemeleri Okay Barış tarafından yapılmıştır.

Sözü,bestesi ve düzenlemesi kendisine ait olan “Beter Ol” isimli single çalışması Dmc etiketiyle  mayıs ayında satışa sunuldu.

Sözleri Sezen Aksu’ya ,bestesi ve düzenlemesi Okay Barış’a ait olan “Bi Cacık Olmaz” isimli şarkı, Yaşar Gaga’nın “Alakasız Şarkılar” projesinde Serkan Kaya tarafından seslendirildi.

Albümde bunun dışında “Rinna Niri” şarkısının  bestesi ve  düzenlemesi,Kibariye tarafından seslendirilen “Sevdam Ağlıyor” şarkısının düzenlemesi, Halil Koçak’ın seslendirdiği “Ah yanayım mı” şarkısının düzenlemesi, Kibariye ve Yaşar Gaga’nın birlikte seslendirdikleri “Onursuz Olmasın Aşk” şarkısının düzenlemeleri Okay Barış’a aittir.

Sezen Aksu’nun remix albümünde de ‘İhanetten geri kalan ve Üfle de söneyim’ şarkılarına remix yapmıştır. Sözü,müziği ve düzenlemesi kendisine ait olan ‘Açsana Kapıyı’ isimli şarkısını projelendirmiş ve aynı zamanda şarkının klip yönetmenliğinide üstlenmiştir.

Sözü ve müziği Sezen Aksu’ya ait olan, Gülben Ergen tarafından seslendirilen “Yansın Bakalım” isimli şarkının düzenlemesini yaptı.

Okay Barış’ın prodüktörlüğünü Sezen Aksu ile birlikte üstlendiği ‘Artık Sevilmiyor Böyle…’ isimli 11 şarkıdan oluşan albumü SN müzik etiketiyle 25 Ocak 2019 da tüm dijital platformlarda satışa sunuldu.Albümde ki 11 şarkının da düzenlemesinde Okay Barış’ın kendi imzası bulunuyor.Albümdeki bestelerin tamamı ve 8 şarkının sözü albümün albümün müzikal konseptini de belirleyen Aksu’ya ait.Sözlerden 2’si Sibel Algan tarafından yazılırken albümde bir de sürpriz bulunuyor:Yıldız Tilbe albumde “Aşktan Giderken ” isimli şarkıya yazdığı sözle yer alıyor. Albümden ilk klip “Onursuz Olabilir Aşk” şarkısına çekildi.Klibin yönetmen koltuğunda ise Okay Barış’ın kendisi oturuyor.

Düzenlemesini yaptıgı şarkılar:

Suadiye (2018) – Aşkerler

Gizem Coşkun (2018) – Eyvah

Aylin Coşkun (2018) – Don Kişot

Serdar Ortaç (2018) – Posta Güvercini

Gülben Ergen (2017) – Yansın Bakalım

Kalust Şalcıoğlu (2017) – Açsana Kapıyı

Sezen Aksu Remix (2017) –  İhanetten geri kalan

Sezen Aksu Remix (2017) –  Üfle de söneyim

Yaşar Gaga (2017) – Bi cacık olmaz

Yaşar Gaga (2017) – Rinna niri

Yaşar Gaga (2017) – Sevdam ağlıyor

Yaşar Gaga (2017) – Onursuz olmasın aşk

Yaşar Gaga (2017) – Ah yanayım mı

Okay Barış (2017) – Beter ol

Sezen Aksu (2017) – İhanetten geri kalan

Sezen Aksu (2017) – Baba evi

Sezen Aksu (2017) – Üfle de söneyim

Alp Murat Alper&Canan Sağar (2016) – Koca dünya

Gümüş (2015) – Kibrit

Aziz Certel (2014) – Full albüm

Sertaç Yenidoğan (2014) – Bu gece benim (söz-müzik-aranje)

Ödül (2013) – Çok erken (Remix)

Cengiz İmren (2012) – Galiba (Remix), Olsaydım (Remix)

Evrim Özkaynak (2012) – Aşk öldüyse (Remix)

Okay Barış (2011) – Ne isem o albümü

Çelik (2011) – Üstü açık araba

Sezen Aksu (2011)(Öptüm Remix) – Vay, Ah felek, Ayar yapalım

Dolapdere Big Gang (2011) – Another day in paradise,You don’t fool me

Nihan Heper (2011) – Yandım aşkın arzından

Yusuf Güney (2010) – El oldun yar

Cemal Çimen (2009) – Dua

Cüneyt Tek (2008) – Baba ellerim aynı senin gibi

Özlem Gezer(2007) –  Kölem ol (Remix)

Sadık Karan(2005) – Yasaklı,Yeminim var

Çelik (2004) – Gariban (Remix) ,Takılmış plak gibisin,Cezalısın

Grup Destan (2004) – Full albüm (10 şarkı)

Aşkın Nur Yengi (2004) – Dün , Seni terkettim ,Uslandım

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.