Okullar Tatil Olacak Mı?

Okullar Tatil Olacak Mı?

Bakan Koca, "Okulların tatili konusu bugün gündemimiz olmadı. Önümüzdeki günler gündeme gelebilir. Bunu, salgının seyri de belirler." dedi.

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınının Türkiye'de de görülmesi üzerine gerekli tedbirler alınmaya başlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanan Korona Virüs Bilim Kurulu'na devletin üst kademelerinden de katılım sağlandı.

Korona virüsün Türkiye'de tespit edilmesi üzerine Bilim Kurulu'nu toplayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, medyaya daha fazla sorumluluğun düştüğünü açıkladı. Bakan Koca, “Bildiğiniz gibi dün ilk kez bir basın toplantısını gece saatlerinde yaptık. Bu örneği az bir durumdur. Küresel bir nitelik kazanan korana virüs olayında 90-91 günlük süreç boyunca tereddütsüz sergilediğimiz şeffaflığın, güvenilir bilginin kaynağı olma sorumluluğun bize yüklediği bir ödevdi. Devlet yönetimimiz dün pozitif bir tanı konduğu bilgisini hemen kamuoyuyla paylaşmakta tereddüt etmemiştir.

Hayatın insan dışında kalan maddi tarafları anında ikinci plana konmuştur. Süreç içinde sizlerle bu şekilde başka buluşmalarımız olması kuvvetle muhtemeldir. Bundan sonraki her buluşma, bilgi paylaşımı dün gece ve öncesindeki süreçten farklı olmayacaktır. Biliyorsunuz ki Yeni Korona Virüs ve diğer virüslere karşı antibiyotik etkili değildir. Tahminlerin, yorumların, çıkarımların bilgiyle karıştırıldığı bir ortamdayız. Toplumun diğer bireylerine kıyasla sizlere sorumluluk düşüyoruz. 

ürkiye'de pozitif vaka görülmesinden sonra yapılan ilk toplantıda konuşan Koca, “Bugün de Bilim Kurulu toplantımızı yaptık. Bu toplantımızın sürecin yönetimine katkısı iyi bilinmektedir. Biz sorunu siyasal dille ve içerikle ele almadık. Bilimsel bir yöntemle ilerledik. Bilimsel veriler doğrultusunda karar verdik. Etik olarak tek kriterimiz insan sağlığı oldu. Ülkemizde pozitif vaka ortaya çıkmasından sonra bu tutum, daha da üst düzeye çıkacaktır. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.