Ölmeden Önce Mutlaka Okunması Gereken Kitaplar

Ölmeden Önce Mutlaka Okunması Gereken Kitaplar

Ömer Oktay Bal yazdı

Bazı kitaplar vardır aradan yıllarda geçse de insanların üzerinde yarattığı etki unutulmaz. Bu kitapların yazarlarının başarısıdır işte. Kitaplar çoğu zaman bizlerin en iyi dostu olmuştur. Bazen de başkalarına yazılmış şiirlerde, dizelerde kendimizi bulmuşuzdur. İşte, ölmeden önce mutlaka okunması gereken kitaplar listesi! Şimdiden keyifli okumalar…

Cesur Yeni Dünya-Aldous Huxley

Kitabın konusu, 26.yüzyıl Londra’sında geçmektedir. ‘’Cesur Yeni Dünya’’ distopik bir romandır. Toplum değiştirilmiş, dünya bir nevi birilerinin ütopyası haline gelmiştir. Bu ütopya, öyle bir ütopyadır ki, tüm dünyada yoksulluk, savaş ve sağlık problemi kalmamıştır. Herkes mutludur ve ırklar arasında eşitlik söz konusudur. 

Seçilmiş Kişi-Lois Lowry

Okunması gereken kitaplar listemizde yer verdiğimiz Lois Lowry’nin Seçilmiş Kişi adlı eserinden söz edelim. Lois Lowry bu kitabında zamanı tam olarak belli etmemiştir. Sadece gelecek zamanı konu ettiğini biliyoruz. Baş karakter bir köyde yaşıyor, ancak burası günümüzden çok daha gelişmiş bir köydür. Roman kahramanının yaşadığı maceraları ve başına gelen olayları, Lois Lowry ustalık ile anlatmıştır. 

Guguk Kuşu-Ken Kesey

Sizin de toplumla çeliştiğiniz zamanlar olmuyor mu? İşte bu kitapta da tam olarak öyle oluyor. Peki, kim doğru? Toplum mu, siz mi? Akli sorunları olduğu düşüncesiyle hastaneye yatırılan bir tutuklunun hikayesidir Guguk Kuşu. Aslında, herhangi bir ruhsal problemi yoktur. Aksine çok zekidir. Akıl hastanesinin yönetimi, kendisi ile baş edebilmek için her türlü yolu dener. Guguk Kuşu eğlenceli olduğu kadar, aynı zamanda sorgulatıcı bir kitaptır. 

Mahşer-Stephen King

Ölmeden önce mutlaka okunması gereken kitaplar listesi Stephen King’in Mahşer isimli eseri ile devam ediyor. Biyolojik bir deney sonrası, dünyanın çoğu yerine ölümcül bir grip yayılır. Hayatta kalmaya çalışan bir grup insan, kendilerine yol gösterecek bir lider aramaya başlar. Onların lideri olabilmek için iki kişi karşı karşıya gelecektir. Peki, liderlik savaşını kim, nasıl kazanacak?

Dönüşüm-Franz Kafka

Hala Franz Kafka’nın Dönüşüm isimli eserini okumadıysanız mutlaka listenizde yer almalı. Kafka bu eserinde, toplumsal ilişkilerin zamanla değişmesinden dolayı ortaya çıkan sorunları ele alınıyor. Ağırlıklı olarak bireyin emeğine ve özüne yabancılaşması durumu irdelenmiştir. 

Suç ve Ceza-Dostoyevski

Okunması gereken kitaplar listemizde Suç ve Ceza da var! Birçok kategoride dünya çapında ödül almış olan bu efsanevi kitap, Dostoyevski tarafından kaleme alınmıştır. Suç ve Ceza sadece edebiyat alanını değil aynı zamanda farklı dalları da etkisi altına almıştır. Romanda Raskolnikov ana karakterdir. Maddi sıkıntılar çeken bir hukuk öğrencisidir ve cinayet işler. Bu cinayetten sonra büyük pişmanlık duyar.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.