Ölü sayısı 6 bini aştı

Ölü sayısı 6 bini aştı

İngiltere'de korona virüs nedeniyle ölü sayısı 6 bini aştı

Ölümcül korona virüsü salgını nedeniyle Avrupa'da bilanço ağırlaşıyor. İngiltere'de korona virüse bağlı dün 439 ölüm kayda geçerken bugün hızlı bir yükseliş yaşandı. İngiltere Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada son 24 saatte korona virüs nedeniyle 786 kişinin daha hayatını kaybettiği bildirilirken bu oranın ülkede salgının başlamasından bu yana yaşanan en büyük günlük artış olduğu ifade edildi. Açıklanan son verilerin ardından ülke genelinde ölü sayısı 6 bin 159'a yükseldi. 

Korona virüs nedeniyle yoğun bakımda tedavi gören İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a vekalet eden Dışişleri Bakanı Dominic Raab, düzenlediği basın toplantısında Johnson'ın yoğun bakımda geçirdiği geceden sonra "istikrarlı" ve "iyi ruh halinde" olduğunu açıkladı.

Başbakanın bu hastalığı atlatacağından eminim. Çünkü Başbakan hakkında bildiğim bir şey varsa, o bir savaşçı" ifadelerini kullandı. Kendisinden gerektiğinde Başbakanlığa vekalet etmesi istenen Raab, ülkedeki kısmi sokağa çıkma yasağı için henüz bir karar verilmediğini ve doğru zaman geldiğinde karar verileceğini aktardı.

İngiltere Baş Tıbbi Memuru Profesör Chris Whitty ise sosyal mesafe kurallarının uygulanmaya devam edilmesini ve halkın önemli ihtiyaçlar dışında dışarı çıkmamaları gerektiğini hatırlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.