Öncel, "Tek model CHP modelidir!"

Öncel, "Tek model CHP modelidir!"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Murat Haluk Öncel Mardinliler Federasyonunu (İMAF) ziyaret etti ve Federasyon Başkanı Ahmet Tunç’un konuğu oldu.

Kimseyi ötekileştirmeden hizmet vermek istediklerini belirten Öncel: “Bizim bir tek modelimiz vardır CHP modeli. Bireysel siyasi çıkarları öne çıkartıp davranmak hiçbir CHP’liye yakışmaz. CHP’liyim diyen kişi öncelikle CHP modelini öne çıkarmak zorundadır. CHP modeliyle İzmir’i ve Bayraklı’yı yönetmekten bahsediyorum. Kimse model üretmesin. CHP modeli halkçı, kapsayıcı, hiç kimseyi ötekileştirmeden hizmet eden bir modeldir. Halkın CHP yönetim anlayışını çok net görmesi lazım, CHP yönetim modelinde STK’lar her zaman ön planda tutulur. İzmir’e göç eden vatandaşlar arasında en kalabalık ikinci sırada nüfusa sahip olan Mardinli hemşerilerimiz olduğu ve kent yönetiminde Mardinli hemşerilerimizin de söz ve karar sahibi olmaları kentimizdeki katılımcı yönetim anlayışı içerisinde, aynı zamanda CHP modelinde gerekli ve şarttır. Ayrıca Mardinli hemşerilerimizin siyasette daha aktif rol almak istiyorlarsa birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeleri gerek.’’ Diye konuştu.
 
"YERİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM EKONOMİK, SOSYAL ve KÜLTÜREL KALKINMADIR"

Kentsel dönüşümü, yerinde kentsel dönüşüm ile planlı bir şekilde, koşulları göz önünde bulundurarak yapacaklarını ifade eden Öncel: “Yerinde kentsel dönüşüm ekonomik, sosyal kültürel kalkınmadır. Yerinde kentsel dönüşüm yık-yap yöntemi değildir. Tamamen kentin yeniden tasarlanması ve planlanmasıdır. Yeni sosyal alanlar caddeler sokaklar oluşturmaktır. Cetvel koyup çizmek değildir. Planlamayı coğrafik yapıya göre değerlendirmedir. İzmir’de yapıların yüzde 65’inin gecekondu olduğunu göz önünde bulundurursak parsel bazında mevcut yapıların yıkılıp yerine 3-4 katlı yapıların yapılmasının bir kentsel dönüşüm olmadığını ifade etmek itiyorum. Yerinde kentsel dönüşüm kökten planlamadır. Tamamen yeniden tasarım planlarıdır. Revizyon planları değildir. Bu çerçeve içerisinde biz model olarak ‘Onur Vadisi’ adında proje hazırlıyoruz. Onur mahallesinde gerçekleştirmek ve Doğançay’a kadar olan vadiye topyekün bir planlama yapacağız. Pilot bir kentsel dönüşüm gerçekleşecek” ifadeleri ile kentsel dönüşüm hakkındaki düşüncelerini ve planlarını anlattı.
 
whatsapp-image-2019-01-09-at-13.44.12.jpeg

PAZAR YERLERİ İÇİN YER ARAMAYA GEREK YOK

Bayraklı’da sık sık gündeme gelen Pazar yerleri ile ilgili olarak: “Modernize pazaryerleri oluşturmak zorundayız. Özellikle Özkanlar pazaryeri ile ilgili acil çözüm gerçekleştireceğiz. Pazaryerleri için yer aramaya gerek yok. Bir sürü parklarımız, spor sahalarımız var. Bunların hepsinin altında yer altı pazaryerleri yapamaz mıyız? Yolun altına otopark oluyorsa yeşil alanın altına pazaryeri yapabilirim. Haftanın bir günü açık olan pazaryerlerinin ne belediyeye ne vatandaşa hiçbir katkısı yok. Ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlarımıza katkı olsun diye evde yaptıkları satışa uygun olan ürünlerini satabilecekleri alan yaratacağız” ifadelerini kulandı.

TEK İŞİM; ÇALIŞAN VE ÜRETEN BİR BELEDİYE

Belediye çalışanları ile ilgili konuşan Öncel “Çalışanlar arasında dedikodu başlatılmış. Dedikodulara asla kulak asmayın. Ben yüreğiyle insan sevgisiyle yaşayan bir insanım. Kimsenin şahsiyetiyle hiçbir ilişkim yok. Tek işim çalışan ve üreten bir belediye. Bunun içinde hepiniz yol arkadaşımsınız. Hiç kimseyi ayırt etmem. İnsan olsun işini yapsın bizim için makbul olan odur. Biz insanlara hizmet amaçlı Bayraklı’ya aday olduk” ifadeleri ile dedikodulara itibar edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

whatsapp-image-2019-01-09-at-13.44.12-(1).jpeg

İMAF’TAN DESTEK SÖZÜ

Mardinliler Federasyonu başkanı Ahmet Tunç, biz gerekeni yapmaya hazırız. Bayraklı ’da yaşayan çok fazla hemşerimiz ve yakınımız var. Değerli hemşerimiz Murat Haluk Öncel’e destek olmaları ve Bayraklı Belediye Başkanı seçilmesi için ellerinden gelen bütün imkânlarımızı kullanacağımıza söz veriyoruz. Eğer Öncel başkan olursa biz onunla gurur duyarız. Öncel başkan olduğunda biz inanıyoruz ki Bayraklı daha yaşanabilir bir ilçe olacak ve gelişecektir. Biz Mardinliler Federasyonu olarak Öncel’in yanındayız ve destekçisiyiz dedi.
    
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum